Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Régebben volt olyan a Kreszben...

Régebben volt olyan a Kreszben hogy segédmotoros kerékpárral nem szabadott lakott területen kívül illetve főúton haladni?

Figyelt kérdés
Vagy ilyen nem volt régebben sem, csak sztereotípia azoktól akik nem ismerik a Kreszt?

ma 09:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak félreértés lehet.
ma 09:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt, hogy nem lett volna szabad lakott területen kívül haladni. Még kerékpárral is mindenhol lehetett.

A főutat esetleg a KRESZ első éveiben el tudom képzelni. De valószínűtlen ez is.

ma 09:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Kb 10-15 éve itt GYK-n is lehetett olvasni olyan válaszokat hogy lakott területen kívül nem lehet. Akkor ezek szerint rosszul tudták.
ma 09:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Előfordulhat. Rengeteg ember fejében élnek alapigazságként soha nem létező vagy régen hatályon kívül helyezett KRESZ-szabályok, amiket nagy erőkkel reklámoznak is.
ma 09:47
 5/9 anonim ***** válasza:
57%

Soha nem volt ilyen. Annyi van hogy lakott területen kívül mehet kerékpárúton 30-cal. Autóútra, autópályára nem hajthat fel. De még ahonnan a kerékpárt-mezőgazdasági vontatót-lassú járművet-állati erővel hajtott járművet kitiltották, ott is mehet a segédmotor az út szélén 40-nel.

Sok ember úgy van vele, hogy ahol ő 90-nel szeretne hajtani, ott nincs keresnivalója traktornak vagy segédmotornak. Hát, ez nem így van, hacsak nincsenek kitiltva, de a segédmotornak külön ábrája van a tiltó táblákon, és azt nem látod gyakran. Persze ha pl. Karcag-Berekfürdő között akarsz közlekedni, ahol én akkor is 130-cal mentem, amikor az útfelújítás előtt 60-ra volt korlátozva a szakasz, akkor életösztönből lehet érdemesebb a kerékpárúton menni 30-cal, mint a buszokat előzgető autók között 40-nel. De hivatalosan nem tilos az úttestet használni.

ma 10:52
 6/9 anonim ***** válasza:
57%
Amúgy pont 15 éve egy évfolyamtársam járta a bontókat meg a MÉH telepet és a nulláról épített magának egy Simsont, amit tesztelgetett, melyik faluig viszi el megbízhatóan. Nem volt illegális akkor sem. Max. némely paraszt autós sérelmezte, hogy miatta a 2x1 sávos úton néha lassítania kell.
ma 10:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

1989-ben szeretem meg segédmotorra a jogsimat, és motoroztunk mindenhol, lakott területen kívül, és földúton is, senki nem tiltja

Most is inkább azt mondom, hogy forgalmasabb utakon már nem igazán érzem maga biztonságban, pl nem egyszer előztek meg úgy, hogy szinte semmi oldaltartást nem tartott az autós, pedig dupla sávos út volt, így inkább városon belülre való az 50-es motor, ott azért lehet a forgalom tempójával haladni.

ma 11:10
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 Igen, nálunk is városon belül használják fiatalok, meg horgászni járnak vele a gátoldalba az idősebbek. Ha a szomszéd vagy az azutáni városban lenne dolgom ahol a román kamion meg haláltréleres 90-nel megy és a közelében attól félsz mikor húzza rád a kormányt, ott nem erőltetném. Nem szabálytalan, csak szeretek élni.
ma 11:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem hinném. szerintem pusztán arra gondolt az illető, hogy aki nem tud a forgalom ritmusában haladni (főúton 90 körül, autópályán 130 körül stb.) az ne menjen azon az úton. Rosszul fogalmazott/félreértetted.
ma 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!