Régebben volt olyan a Kreszben hogy segédmotoros kerékpárral nem szabadott lakott területen kívül illetve főúton haladni?
Kizárt, hogy nem lett volna szabad lakott területen kívül haladni. Még kerékpárral is mindenhol lehetett.
A főutat esetleg a KRESZ első éveiben el tudom képzelni. De valószínűtlen ez is.
Soha nem volt ilyen. Annyi van hogy lakott területen kívül mehet kerékpárúton 30-cal. Autóútra, autópályára nem hajthat fel. De még ahonnan a kerékpárt-mezőgazdasági vontatót-lassú járművet-állati erővel hajtott járművet kitiltották, ott is mehet a segédmotor az út szélén 40-nel.
Sok ember úgy van vele, hogy ahol ő 90-nel szeretne hajtani, ott nincs keresnivalója traktornak vagy segédmotornak. Hát, ez nem így van, hacsak nincsenek kitiltva, de a segédmotornak külön ábrája van a tiltó táblákon, és azt nem látod gyakran. Persze ha pl. Karcag-Berekfürdő között akarsz közlekedni, ahol én akkor is 130-cal mentem, amikor az útfelújítás előtt 60-ra volt korlátozva a szakasz, akkor életösztönből lehet érdemesebb a kerékpárúton menni 30-cal, mint a buszokat előzgető autók között 40-nel. De hivatalosan nem tilos az úttestet használni.
1989-ben szeretem meg segédmotorra a jogsimat, és motoroztunk mindenhol, lakott területen kívül, és földúton is, senki nem tiltja
Most is inkább azt mondom, hogy forgalmasabb utakon már nem igazán érzem maga biztonságban, pl nem egyszer előztek meg úgy, hogy szinte semmi oldaltartást nem tartott az autós, pedig dupla sávos út volt, így inkább városon belülre való az 50-es motor, ott azért lehet a forgalom tempójával haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!