Hogyan lehetnek egyes autósok olyannyira szánalmasan ostobák, hogy azr gondolják, egy egyszerű MÁSODRENDŰ főúton tilos SEGÉDMOTOROS kerékpárral közlekedni?
Az 51-es út nevű privát Facebook csoportban valaki arról posztolt, egy személy elektromos rollerrel kb. 70-nel hajtott az adott úton.
Egyből jött az érv többektől, hogy az smkp, ezért jogszerűen közlekedik ott (most nagyvonalúan tekintsünk el attól, hogy ez évek óta csak egy minisztériumi állásfoglalás, nem a kresz hivatalos rendelkezése, ne boncolgassuk ezt).
Számomra elképesztő módon többen úgy érveltek, nem közlekedhet az úton smkp az alábbi két ok egyike miatt:
- valaki szerint nemzetközi jelentőségű útvonalon (???) lassú járműnek nincs helye, tiltó tábláktól függetlenül
- az útszakaszon ki van helyezve a szokásos hármas tiltás (mg. gépjárművek, állati erővel vont jármű, kerékpár) - egyesek szerint a kerékpáros tiltás az smkp tiltását is magába foglalja
Köpni nyelni nem tudtam. Számomra az lenne a normális, hogy ezeket a véleményeket elsöprik - itt azonban sorba kapták a lájkokat, vagyis egyetértett velük a többség.
A kérdés adott: mi csúszott félre? Mit keresnek ezek a gyalázatos kresztudású emberek az úton?
Ők csak örülnének, ha ön- és közveszélyes rolleresek, bringások, akármisek nem közlekednének azon az úton. Van így is elég barom az utakon.
"Mindenki hadd döntse el maga hogy hol közlekedik, ha nem félti annyira az életét hogy kivasalja egy kamion akkor hajrá."
De akkor ne nyavajogjanak itt meg Youtube-on, hogy közel volt az autó/kamion/UFÓ.
Főúton nincs minimális sebesség, szóval akár biciklivel is lehet menni rajta. Tudom, idegesítő hogy mindig előzgetni kell lassú járműveket, segédmotorokat, bicikliseket de ha ők is autóval mennek akkor meg az a baj hogy még több az autó az utakon.
Igazából már leszarom hogy más autósok mit gondolnak mi a jó és másnak hogyan kell közlekedni. Ezek azok az autósok akik semmi sebesség határt nem tisztelnek, ha 100-zal mész akkor is megelőznek a 200-zal akkor is. És nekik áll feljebb ha te betartod a sebesség határt.
Én már nem is mennék ki a főútra robogóval sem elektromos rollerrel mert sok autós leszarja hogy jön szembe a kamion, akkor is simán ki előz, inkább letol az útról mint hogy várjon egy kicsit amíg biztonságos lesz az előzés.
Forrás? (leginkább kresz rendelkezés, nem vezess.hu ventillálás)
Győzz meg engem mint szabálykövetésre törekvő, ám tudatlan közlekedőt az igazadról, és többet nem tartok fel senkit főutakon a robogómmal.
Kezdjük előröl. Főút az, amit táblával jelölnek meg. Élére állított négyzet. Fekete benne fehér szegély, és a kitöltő szín sárga. Csak ez a főút.
Annak nincs jelentősége, hogy első, másod vagy harmadrendű. Ha ezt megértetted, akkor folytatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!