Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi ebben olyan nagy ügy? A...

Mi ebben olyan nagy ügy? A rendőr miért hívatta oda a barátnőm szüleit?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és délután nálam volt a barátnőm. Estére elkezdett havazni, és apám felajálotta a barátnőmnek, hogy hazaviszi autóval. Persze én is elkísértem, és útközben apám kitalált valamit, majd azt mondta, hogy "menjünk kicsit mókázni". Elvitt a közeli ipari parkba, ami távol van a közúttól és egy hatalmas parkoló, kb 2x akkora mint a teszkó parkoló. Totál kihalt és üres volt az egész, hétvégén még kamionok sem állnak ott. Egy öreg Mercink van, és a hóban elkezdett driftelni, nagyon vagány volt, a barátnőmnek is teltszett és élvezte. Majd kb 2 perc után megjelent egy rendőrautó és odajött igazoltatni. Tőlem és a barátnőmtől is igazolványt kért, és azt mondta apámnak, hogy szégyelje magát amiért kiskorúak előtt ilyen felelőtlenül viselkedik, és veszélyeztet minket. Majd elkérte a barátnőm szüleinek a telefonszámát, és felhívta őket, hogy jöjjenek érte. Ezután apát megbírságolták majd hazajöttünk.
tegnapelőtt 23:51
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Jó nektek, hogy arra van hó...

Én is megforgatnám már az öreg mercim 🙂

Rendőrökkel nem kell foglalkozni, nagy részük frusztrált gyökér sajnos.

Ritka a normális.

tegnapelőtt 23:55
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Miért? Mert a barátnőd kiskorú és nem szülővel/gondviselővel volt, az egyetlen jelenlevő nagykorú meg hülye, azért. Azon sem lepődnék meg, ha a barátnőd szülei nem is nagyon engednék, hogy apád hazavigye ezek után.

Első válaszolónak meg üzenném, hogy remélem, nem vezet, ha ennyire nem ismeri a KRESZ-t.

tegnap 01:05
 3/8 anonim ***** válasza:
28%

Benézted mert hivatásos sofőr vagyok 😅

Évente kell úgymond "vizsgáznom"...

De egy kihalt ipari park parkolóban marha nagy veszelyeztetes ha az ember 15km/h-val farolgat egy régi mercivel...

tegnap 01:10
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Akkor bizonyára annyira az elején van az a fránya 3.§, hogy már elfelejtetted.
tegnap 01:15
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
Ha csak saját magadat veszélyezteted, az is veszélyeztetés, nem tudtam, hogy van olyan hülye, akinek ezt a szájába kell rágni.
tegnap 01:15
 6/8 anonim ***** válasza:
15%

Hagyjuk ezt a marhaságot.

Én is meg több kollégám drifteltünk, csúszkáltunk, faroltunk a vasúti rakodón teherautóval régebben amikor volt hó és szépen letapostuk tükör simára.

Ez különösen jó volt mert megtanulta az ember a havas jeges úton való csuszkálásnál hogy hogyan viselkedik az autó és hogy kell korrigálni.

tegnap 06:23
 7/8 anonim ***** válasza:
14%
Rendori tulkapas
tegnap 07:54
 8/8 anonim ***** válasza:
34%

#6 Ne haragudj, én friss jogsival is bekaptam az olyan hót, amihez még nincs értelme a hóláncnak, de ha nem mások nyomában mész, vagy kanyarban nem taposod a gázt, elakadsz. És vezetni kellett, mert nagyanyámnál nem fogja más ellapátolni a havat. Meg amikor jött a belügyes sms, hogy üljünk át a másik autóba, akkor is vezettem, mert kellett.

És nem abból tanultam meg télen vezetni, mert driftelgettem, hanem abból, hogy megpróbáltam elkerülni a csúszkálást. Nem abból tanulod meg, hogy hogyan fékezz, hogy majdnem odacsapod kanyarban az autó farát a villanyoszlopnak, hanem azzal, hogy csinálsz egy fékpróbát elinduláskor, aztán pedig intenzíven motorfék, gáz, és mindig sokkal hamarabb kezdesz el fékezni, mint amúgy tenném. Megsúgom, ABS nélküli motorkerékpárral már esőben úgy kell vezetni, mint autóval 10 centi hóban, ha nem akarsz meghalni.

tegnap 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!