Kiselejtezett lepusztult mozdonyt hogyan és hol lehet megvenni?
Otthonra szobadísznek azt vesz az ember magának, amit akar. Hatástalanított lőfegyvereket se csak a kukás vesz meg.
De ezek már nagyon lepurcant gépek, egy kisautóhoz egy jobb minőségű pl, Mahle gyűrűgarnitúra 30 ezertől kezdődik, egy nagyobb, pl mercédesznél ez már van 100-200 ezer.
Mennyi lehet egy mozdonynak?
Plusz a gépmunka, dugattyúk, stb.
Főleg ezekre a kamion méretű motorokra rá vannak cuppanva cégek, amik ráteszik az extraprofitjukat.
Erősen kétlem hogy bárhol is van olyan amit csak úgy eladnak egy magánszemélynek. Azokat a vonatokat akár mozdony, akár vagonok azokból mindent amit fel lehet használni egy másikhoz alkatrésznek azokat nem fogják csak úgy eladni főleg nem egyben.
Vagont jobb eséllyel talán megvehetsz mint magánszemély, de az is maximum egy üres váz lesz minden nélkül ami neked max arra lesz jó hogy a hátsó kertben legyen egy nagyjából egyben lévő kis tárolód.... De elmondom neked annak a szállítása 5x annyiba fog kerülni legalább..
Mivan most , van aki helikoptert , a másik buszt akar venni, te meg mozdonyt?
Hajót is biztos akar majd venni valaki.
5
Közöd? :P Te meg vegyél zsemlét.
Inkább azt vennél te is nem agyament dolgokon rágódnál.
Mert ez még trollnak is gyenge.
A MÁV-nál minden hulladékra megvan a fideszes kereskedő, aki pénzt csinál belőle. Így nyilván a rossz mozdonyokra is. (Vagy 10 éve komoly tehervagonhiány volt, mivel rengeteg régi, de felújítható vagont eladtak ócskavasnak, egy cimbora közvetítésével.)
Nem pontos árak, de nagyságrendileg helyesek, így megy ez a vasútnál:
Egy bontott talpfa, amit sokan megvennének a telekre kerítésoszlopnak, vagy egy bontott betonalj, amire óriási kereslet lenne kocsibejárót kirakni, a cégnél kb. 9 Ft-os nyilvántartási áron gyülekezik óriási hegyekben. Rengetegen szeretnék megvenni, de nem lehet. Időnként jön egy jóbarát, aki elvállalja, hogy mint veszélyes hulladékot, ezeket elszállítja és megsemmisíti, 3000 Ft/db árat kér érte.
Tehát ha a vasút inkább eladná 1000 Ft-ért, akkor darabonként 4000-rel járna jobban. És akkor még nem számoltuk az őrzést meg ide-oda pakolgatás árát.
Ugyanez lehet a mozdonyokkal, hiába fizetnél kétszer annyit, nem fogják neked odaadni.
Sajnos nagyjából úgy van, ahogy a 8-as írta. Én tavaly a Magyar Közúttól akartam megvásárolni egy kisebb kaliberű tárgyat a közlekedési relikvia gyűjteményembe. Ez a dolog egyébként náluk feleslegessé vált és selejtezték. Fel is vettem a kapcsolatot velük emiatt, az érintett "mérnökségen" azt mondták, hogy ne is próbálkozzak, mert az teljesen kizárt, hogy azt a dolgot én meg tudom vásárolni, ugyanis kizárólag fémkereskedőnek értékesíthetik, de még akármelyik fémkereskedő sem veheti meg csak úgy, ugyanis ez úgy működik, hogy meghirdetik valahol a selejtezett eszközeiket, és még versenyeztetés van az értékesítés előtt, tehát az a fémkereskedő cég veszi meg, amelyik a legjobb ajánlatot adja. És nem is intézhetik az állami cégek az értékesítést maguk, ugyanis 2024 január elsejétől az összes Lázár-féle céget (MÁV, Volánbusz, M. Közút, stb.) egy menedzsment alá vonták össze.
Tehát vélhetőleg a vasúti járművek esetén is ugyanez az értékesítési procedúra van, vagyis nincs könnyű dolgod. 2024 előtt még kicsit könnyebb volt, mert akkor saját maguk dönthettek ezek a cégek az értékesítés módjáról. De most már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!