Miért más a vezetési kultúra a többiek részéről, ha újabb autóval vagyok ag utakon?
Ez szerintem nem attól függ, hogy új vagy sem, hanem az autó jellegétől. Ha nagy az autó, kevésbé tolnak le. Ha sportosabb, akkor is. A kis Swiftet, Cliot, stb.-t viszont letolják, mert "mit képzel, hogy ezzel a kis szarral előttem megy..."
Én is tapasztalom ezt. Ugyanazzal a sebességgel közlekedve a Clio-nak a seggében jönnek, villognak már messziről, ha a sportkocsimmal, akkor tisztes távolságban követnek.
Nekem a 100 ezerért vett turbódízelemnek a s.ggébe se jönnek, bár már én is megállapitottam róla, hogy honnan lehet tudni, hogy nem a 6 tagú drogos Lákátos család ül benne.
Közúton a legnagyobb elrettentő erő egy lef.ngott öreg autó.
A régi kisautón "átlátsz", látod mi van előtte, mert alacsony és nagy ablakai vannak.
Az új autók nagyobbak, kicsi ablakai vannak, nem látod mi van előtte, így nem is mész olyan közel hozzá.
Az is lehet, hogy te is másképp vezetsz a régi autóval. Óvatosabban, lassabban mész, ami a türelmetlen sofőröket felingerelheti.
Nekem gyanús, hogy kamu a kérdés.
Én vezetek mindenféle autót, egyikben sem viselkednek velem másképp, főleg nem dudálnak le.
Illetve logikusan gondolkodva sokkal jobban tartanak a sofőrök egy lefingott autótól, mert nagy valószínűséggel ételfutár, tapasztalatlan fiatal vagy C típusú a sofőrje.
Ha állandóan ledudálnak az nem az autónak szól...
Egyébként igen, az emberek attól függően állnak neki f/sztméregetni, hogy mekkora esélyét látják a nagyobb konfliktusnak, vagy annak, hogy a nagyobb/erősebb/jobb autóval lenyomják őket. Ez sajnos ilyen. Én is jártam már sokféle kocsival, létezik ez a jelenség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!