Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért más a vezetési kultúra...

Miért más a vezetési kultúra a többiek részéről, ha újabb autóval vagyok ag utakon?

Figyelt kérdés
Pár hónapja vettem új autót (2019-es széria), még megvan a régi, mert nem adtam el, el kel vinnem szerelőhöz. Heti egyszer azzal megyek a városban, hogy ebben a hidegben ne csak kint álljon, hanem járassam is, és azt tapasztaltam, hogy ilyenkor folyton ledudálnak mindenért, nem engednek be és hasonlók. Ha az új autómban ülök, akkor teljesen előzékeny mindenki, nem dudálnak rám állandóan mert valaki sietni akar a dugóban és nem jönnek a seggembe sem. Miből ered ez a hozzáállás?
dec. 14. 08:39
 1/10 anonim válasza:
31%
6 éves autó nem új.
dec. 14. 09:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem nem attól függ, hogy új vagy sem, hanem az autó jellegétől. Ha nagy az autó, kevésbé tolnak le. Ha sportosabb, akkor is. A kis Swiftet, Cliot, stb.-t viszont letolják, mert "mit képzel, hogy ezzel a kis szarral előttem megy..."

Én is tapasztalom ezt. Ugyanazzal a sebességgel közlekedve a Clio-nak a seggében jönnek, villognak már messziről, ha a sportkocsimmal, akkor tisztes távolságban követnek.

dec. 14. 09:09
 3/10 anonim ***** válasza:
4%
Ha láthatóan nagy és drága autód van, azzal jelzed, hogy vagy valaki és ezzel kivívod a többi ember tiszteletét.
dec. 14. 09:10
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Nekem a 100 ezerért vett turbódízelemnek a s.ggébe se jönnek, bár már én is megállapitottam róla, hogy honnan lehet tudni, hogy nem a 6 tagú drogos Lákátos család ül benne.

Közúton a legnagyobb elrettentő erő egy lef.ngott öreg autó.

dec. 14. 09:58
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

A régi kisautón "átlátsz", látod mi van előtte, mert alacsony és nagy ablakai vannak.

Az új autók nagyobbak, kicsi ablakai vannak, nem látod mi van előtte, így nem is mész olyan közel hozzá.

Az is lehet, hogy te is másképp vezetsz a régi autóval. Óvatosabban, lassabban mész, ami a türelmetlen sofőröket felingerelheti.

dec. 14. 10:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem vezetek másképp, az igaz, hogy a régi autómnak vannak limitei az 1.4-es motorral, emelkedőn lassabban tudok vele elindulni. Egyébként a régi egy G Astra az új pedig egy Mazda 3. (Elsőnek: igen, nem vadi új, de hazai autóhasználat tekintetében újnak számít)
dec. 14. 10:08
 7/10 anonim ***** válasza:
52%

Nekem gyanús, hogy kamu a kérdés.

Én vezetek mindenféle autót, egyikben sem viselkednek velem másképp, főleg nem dudálnak le.

Illetve logikusan gondolkodva sokkal jobban tartanak a sofőrök egy lefingott autótól, mert nagy valószínűséggel ételfutár, tapasztalatlan fiatal vagy C típusú a sofőrje.

dec. 14. 12:08
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

Ha állandóan ledudálnak az nem az autónak szól...

Egyébként igen, az emberek attól függően állnak neki f/sztméregetni, hogy mekkora esélyét látják a nagyobb konfliktusnak, vagy annak, hogy a nagyobb/erősebb/jobb autóval lenyomják őket. Ez sajnos ilyen. Én is jártam már sokféle kocsival, létezik ez a jelenség

dec. 14. 20:10
 9/10 anonim ***** válasza:
A kis piros autómmal én is így járok. Ha a férjemét vezetem, közel 200 LE, senki se előz le. Valószínű, te is máshogy vezeted az újat.
dec. 15. 09:07
 10/10 anonim ***** válasza:
35 éves autóval mászkálok, nem dudálnak le valahogy. Lehet mert haladok rendesen ahol csak lehet.
dec. 15. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!