Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vizsgám lesz, de nem mindig...

Vizsgám lesz, de nem mindig veszem észre az utcákat. Valami tipp?

Figyelt kérdés
Csepelen fogok kedden vizsgázni, de van, hogy nem veszem észre a kissebb utcákat. Rengeteg a jobbkezes. Valami tipp, hogy ne legyen "csőlátásom?"

nov. 9. 18:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Ha valóban így van, akkor nem vagy alkalmas a vezetésre.
nov. 9. 18:57
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Gyakorlás. Inkább gyakorolj még pár órát előtte. Bár ahogy tapasztalom a forgalomban, rengeteg autóst átengednek efféle "csőlátással".
nov. 9. 18:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szoktál az órákon stresszelni? Sajnos sokszor ha valaki nagyon stresszel a vezetés órán, már attól meg lehet, hogy ilyeneket nem vesz észre, mert nagyon rágörcsöl, de nem is magára a vezetésre, de maga a vezetés órára, főleg ha az oktatója is hamar felkapja a vizet.
nov. 9. 19:05
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Akkor most gondolj bele. Nem mindig veszed észre az utcákat, a piros lámpát stb. Te kiengednéd magadat egyedül az utcára vezetni? Hát én nagyon nem. Hopp egy piros lámpa, megölsz valakit vagy te veszted életedet amiatt mert nem veszed észre. Na most hogy megértetted ennek súlyosságát, ne vizsgázz, gyakorolj még sokat, amíg észreveszel minden utcát, mert nem kell a vezetésre koncentrálnod, mivel rutinná vált.
nov. 9. 19:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak.. itt a kissebb, jobbkezes utcákról írtam. Egyirányút, lámpát, mindent észreveszek, és megoldom a helyzetet. CSAK a fent írt utcákkal van problémám.
nov. 9. 19:14
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
Ah..backi ez olyan volt kb, mintha csak az elsőbbségadás kötelező táblát nem látnád, de az összes többi megy.
nov. 9. 19:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Próbálom érthetőbben leírni. Tisztában vagyok a kresz-el, a jobbkezeseket is tudom érvényesíteni, de aki valaha járt már Csepelen az tudja, hogy vannak olyan "utcák" pl 2 ház között, amit lehetetlen kb észrevenni. Remélem így sikerül megérteni a problémám.
nov. 9. 19:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
#7 Én is Csepelen tanultam, valóban nehéz terep, ha valaki ott tud közlekedni akkor bárhol. De attól még ha nem veszel észre egy utcát és jön valaki akkor baleset lesz, tehát nem vagy alkalmas egyedül közlekedni. Még.
nov. 9. 19:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor jegyezd meg, úgyis mindig ugyanarra mentek.
nov. 10. 14:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Próbálj előretekintően vezetni, felkészülni minden lehetséges helyzetre. Míg az oktató mellettem ült, én is hajlamos voltam nem, vagy túl későn észrevenni táblákat, stb. Őszintén nehéznek tartom azt, hogy te magad nem tudod, hova is mész, mert az oktató mondja neked, hogy ,,következő lehetőségnél balra", te meg a lehetőséget keresed, ami elveszi a figyelmed sok másról és hopp, már nem látod, milyen utcába hajtottál be. Nekem ez okozott gondot. Nem tudtam mást tenni, próbáltam tudatosan előre gondolni és mindent is pásztázni magam mörül. Nyáron sikeresen levizsgáztam, nem rég vettem meg az autómat. Először féltem, hogy mi lesz velem egyedül, de valahogy érdekes módon egyedül nincsenek ilyen problémáim. Minden utcát és táblát időben érzékelek is kiszúrok, feldolgozza az agyam anélkül, hogy telibe az adott dologra néznék, mert már nem az instrukciókra koncetrálok.
tegnapelőtt 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!