Hamarosan forgalmi vizsgám lesz. El tudnátok látni néhány jó tippel?
Nyár végén kezdtem ez a forgalmi vezetés, ősz elején végeztem. Vizsgán esett először az eső.
Jó lett volna, ha az oktató megmutatja az ablaktörlő működtetését. A kar megvolt, pöckölgettem föl-le egész vizsgán :D
Tele van a GYIK hasonló kérdésekkel, használd a keresőt...
Elvileg semmi olyat nem kérnek a vizsgán, amit az oktatóddal nem gyakoroltatok - kb ebből kell kiindulni a lelki ráhangolódásnak.
Kipihenten menj a vizsgára, és próbálj meg nem azon agyalni, hogy mi lesz.
#1 Ez nagyon jó tipp, mert nekem sem mutatta meg.😆
#2 Már mindet elolvastam, a régi kérdések közül. Kíváncsi vagyok új tapasztalatokra is.
Ne félj haladni.
Én anno azt hittem, ha szép lassan vánszorgok, akkor csak nyugodtan, konfortosan elprüntyögök valahogy a vizsga időtartamát.
De észreveszik, ha a városban ráérősen 40-el haladsz, és pontot veszíthetsz...
Már 10 éve volt, de emlékszem a vizsgáztatató szavaira a hátsó ülésről:
"menjünk egy kicsit gyorsabban, mert a csiga lerágja a rendszámtáblát!"
Úgyhogy csak lendületesen, lazán, magabiztosan, de óvatosan :)
Ne izgulj, nem az egész világ néz téged, csak a vizsgabiztos. :)
De tényleg csak a forgalomra figyelj, a jelzésekre és a tágabb környezetedben levőkre. Szurkolok neked! :)
Forgalmi vizsgán pont nem azt kell észben tartani, hogy mennyi lehetőség van még, ha megbukik.
Egyszerűen a feladatra kell koncentrálni, ami egyébként a vizsgázók többségénél működik is.
A vizsga kezdetéig cikáznak a gondolatok, de amikor a vizsga elkezdődik, a vezetésre koncentrál, nem lesz energiája azon agyalni, hogy "mi lesz, ha..."
Vannak persze kivételek, van, aki "túl izgulja" a vizsgát, de ők vannak kevesebben, a többségnél működik a fent leírt mechanizmus, amikor a vizsga elkezdődik, az köti le a figyelmét, olyan érzése támad, hogy valamiért nyugodt lett (pedig csak energiája nincs fölöslegesen elmélkedni, a vizsgára koncentrál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!