A kamionok tankja nem zárt?
A tanksapkát le lehet feszíteni egy feszítővassal, rosszabb esetben egy nagyobb csavarhúzóval is. A tanksapka mellett van az üzemanyagszivattyú, amit a kábeleinél és a pereménél alányúlva szintén fel lehet feszíteni. Láttam olyat, hogy a tanksapka mellett lépcsős fúróval megfúrták a tank tetejét fúrtak egy 30 mm-es lyukat, abba elég nagy slag belefér. Olyanról is hallottam, hogy egy hegyes hordócsapolót belevertek a tank oldalába, azon át szívták ki a gázolajat.
Sokan használnak szűrős lopásgátlót, amit csak bele kell nyomni a betöltő nyílások, bekattan a helyére és csak a szűrő mélységéig (8-10 cm) engedi be a slagot. Van acél fedlap is, ami lakattal zárható, de mint írtam, roncsolással van más behatolási pont is a tartályokon.
Változó a felelősség. Nálunk például a megadott helyeken szabad csak pihenőzni, azokon a helyeken elkövetett bűncselekményeket (rongálás, üzemanyaglopás, áru lopás, stb...) fizeti csak a biztosító. Sokan használnak mozgásérzékelős riasztót, ami hangosan sikít, ha valaki benyúl a pótkocsi és a tank közé. Van távfelügyelet a legtöbb cégnél látják az üzemanyag szintet és a számítógép riasztja az ügyeletest, ha rendellenes szint csökkenés történik, de annak az érzékelője csak gyújtás alatt működik, csak akkor veszik észre, amikor a sofőr indítja a motort.
A riasztó hangos, de az elvetemültebb tolvajokat nem riasztja el, a sofőr ki sem mer szállni a kabinból, amikor 3-4 alak vascsővel a kezében ott ólálkodik.
az a hülye aki szirénát használ... oké tegyük fel beriaszt mert lopni akarnak, mit tesz a sofőr rögtön? Kiszáll, már csak azért is hogy azt a vinnyogó szart kikapcsolja, hogy a másik 100 kamionost a környéken ne tartsa már ébren órákon át, és lehet a tolvajok még ott vannak, majd jól fejbeverik a sofőrt és a fülkét is mindjárt kirámolják. Megéri?
Ez ellen NEM-LEHET-MIT-TENNI. Ez van sajnos. Rakhatsz rá 500 lakatot, alul kilyukasztják a tankot, és úgy szívják le, és még magaddal is kibaxol mert tankolni se tudsz mert egy lyuk van a tankodon :D
Megoldás: itthagyni a pcsába ezt az egész szar balkánt meg nyugat európát... érdekes, dolgoztam olyan országban ahol senki nem zárta a tankot, full sötét kivilágítatlan farmon voltak a kamionok ahol már rég nem dolgozott senki, se kamera, és a kutya nem nyúlt a tankhoz...
Anglia a legrosszabb! Aztán Franciaország, Szlovénia, Belgium... Itt ha benzinkutas parkolóban állsz meg akkor számíts arra hogy reggelre üres tankkal ébredsz.
4. Én franciába jártam évekig és soha egy litert nem loptak, ellenben szlovénba , olaszba már törték fel.
Na meg magyarba is, itt még a rakományt is megdézsmálták.
#5 attol fugg hol allsz meg. Ha benzinkutas parkoloban valami olyan helyen ahol nem takar semmi, van vilagitas es van forgalom korulotted akkor ja, meg lehet uszni. De ha beallsz egy halszalkaba, es meg vilagitas sincs ami eleg gyakori, akkor nagyon eselyes hogy leszivnak, vagy migransok felmasznak a potkocsira, volt mar tapasztalat mindkettobol…
Olaszba meg mindig a kutoszlopokhoz kell allni, ott senki nem nyul hozzad. Halszalkaban kb mint Franciaban… fura mod nekem magyarban sose nyultak meg semmihez, habar sose allok meg az M1/M0an, akkor inkabb bemegyek az obaroki autohoffba. A tobbi palyan meg lehet ugy helyezkedni hogy biztonsagos legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!