Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szüleink ellenzik a jogsit,...

Szüleink ellenzik a jogsit, én támogatom, de rosszul teszem?

Figyelt kérdés

Van egy tesóm, szegényke nem egy okos lány, sorolhatnám.. érettségit megcsinálta, de ha kitennénk a város végébe nem találna haza. Nem csinál semmit, nem dolgozik, fél.

Most megkérdezte, kifizetem-e a jogsit, mondom persze, no para.

Szüleim belémálltak, "nem kell, nem fog neki sikerülni " oké, múlt évben kétszer felgyújtotta majdnem a házat mert rátette a ruhát a hűsugárzóra, utána meg rá egy napra fotelt odatolta és már füstölt, annyi szerencse volt, hogy mind a két alkalommal kerestem valamit és véletlen nappaliba mentem. Na mindegy.

Nekem ez kicsit lelki ügy, mert nekem meglett a jogsim és Apa konkrétan félt mellém ülni mert nem volt tapasztalatom, anya sógora jött és mutatta meg hogyan szokott vezetni, ez úgy bennem van. Most buszos vagyok és én sosem gondoltam volna, hogy sikerül, mai napig reggelente néha eszembe jut, hogy én itt vagyok és beülnek mellém emberek ( oké, persze más választásuk nincs nagyon, de értitek ). Így hát most gondoltam ezt megosztom a forumon, nagyon várom a reakciókat, hogy ki mit ír majd.

Szüleimtől én külön egy kis faluban lakok mert itt 3 busz telephelyes és nem akartam napi 75km-t utazni jobb így, de ha hosszabb időt pihenek akkor haza megyek ott van a garázsom, háziállatok stb. szóval így találkozok velük.

nov. 3. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Ilyen bénácska embernek nem támogatnám hogy jogsit szerezzen az tuti. Otthon leesik egy tányér nem számít, útba rak le valamit, majd odébb rakjuk, de ha autóval kimegy valaki elé és nem tud megállni, súlyos baleset, olyankor előz amikor nem szabadna, halálos baleset. Buszozzon inkább légyszíves. Nem csak a saját élete a tét, hanem a mienk is.
nov. 3. 21:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát ha az alapján menne a dolog, hogy volt-e már figyelmetlenségből necces helyzet a felnőtt életünkben, akkor nem sok embernek lenne jogosítványa.
nov. 3. 22:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Másrészt ha tényleg béna a biztonságos vezetéshez, akkor elvileg nem fog odáig eljutni, hogy sikeressen megszerezze a jogosítványt. Szóval a biztonsági kockázatot szerintem sokkal inkább azok az emberek jelentik, akik régen, amikor a jogosítványukat szerezték, még alkalmasak voltak a vezetésre, de az azóta eltelt időben valamiért alkalmatlanná váltak.
nov. 3. 22:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Másrészt azt írtad, eléggé félős és emiatt otthon van, szóval pont ilyen emberből kevésbé nézem ki, hogy túlbecsüli a saját vezetői képességeit és autóba pattan úgy, hogy valójában nem igazán kéne.
nov. 3. 23:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Én is ilyen voltam, anno. Csak annyi, hogy Ő nagyon " lesz4rom " felfogása van. Önző kicsit, tehát ha egy nyaraláson éhes felkelt, hogy akkor szerezzünk kaját neki, nem érdekli, hogy előtte 15 órát vezettél. De én úgy vagyok, hogy tapasztalat útján majd megérti. Csak nem volt vele foglalkozva a 20 év alatt.
nov. 4. 04:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Szóval akkor ő egy szellemi fogyatékos, a leírásod alapján.

Semmiképp ne engedd hogy levizsgázzon mert ott komolyabb bajt is lehet csinálni.

Ha nincs annyi pénze hogy megcsinálja a jogosítványt akkor autót meg főleg nem tud venni.

Isten őrizzen ilyenek jöjjenek szembe.

nov. 5. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!