A futárok miért dudálnak csengetés helyett?
Többgenerációs családi házban élünk a második emeleten.
Többször jártunk már úgy, hogy a futár csengetés helyett dudált és persze nem ment ki senki, mert nem hallottuk meg a zárt ablak mögül.
Mondok "viccesebbet" is. A drága posta újabban már úgy jön ki hozzánk, hogy rövid dudaszó és már dobja is be reflexből az értesítést a postaládába. Tegyük fel meghalljuk, sokszor még akkor sem tudunk kiérni a kapuhoz, mert megszokásból megy tovább, biztosan gondolja, hogy ma sincs otthon senki.
A másik meg pont az, hogy van aki csenget, de könyörgöm, második emeletről még futólépésben is időbe telik kiérni. Ha látják, hogy magas a ház, akkor miért nem várnak kicsit tovább, hogy ne úgy kelljen elcsípni őket, mert már indulnának elfele?
A dudaszóra visszatérve, nyáron is kifejezetten idegesítő, mert a nyitott ablakok miatt zavarja a szomszédokat. Én sem akarom nagy dobra verni, hogy na már megint rendeltem valamit.
Miért nem lehet leszokni erről az idegesítő dudálási szokásról? Azt gondolom, hogy ha van csengő a házon, márpedig miért ne lenne, akkor az arra van, hogy használják! Felétek is ez megy a futárokkal, titeket nem zavar ez?
> A futárok miért dudálnak csengetés helyett?
Nem kell borravalót adni, hogy elvégezze a munkáját, már fizettél a szállításért. Sok futár csak a sikeres kézbesítésért kap pénzt, úgyhogy ha a dudálásra nem reagálsz hamar abba fogják hagyni.
Ha dudálás után automatikusan sikertelenre állítja a kézbesítést, akkor tegyél panaszt a futár cégnél és a kereskedőnél, akitől rendeltél. Ha van kamera a ház előtt, akkor még könnyebb dolgod lesz.
Mert rohannak. Minden címre van 2 percük. Amíg keresgélik a csengőt, addig ketyeg az órájuk es nem érnek ki a többi címekre...
Amúgy láttam már a potást milyen kötsog tud lenni... Ugyan oda járunk boltba vásárolni... Ellébecól a boltban, míg kitalálja mit egyen, aztán még iszik kávét, cigi, akármi... Nem egyszer volt, hogy kb 10 perc múlva egy másik boltban találkoztunk, vitt oda csomagot és kicsit várnia kellett, míg a raktárból kijött az eladó átvenni a csomagot. Kb 30 mp volt. Már ott toporzékolt, hogy ő mennyire siet, meg nem ér rá... Aha, előtte meg ott heherészet a másik boltnál, mint akinek semmi dolga.... Szóval sok futár csak szimplán bunkó...
Engem hivnak mindig
Bar lehet azert mer a 10.-en lakok 🤣
#1 Épp ez az, hogy nem gyorsabb, mert vár a reakcióra és nem történik semmi, hiszen nem hallják meg a zárt ablak mögül. Ha egyből csenget, akkor nem kell várnia, mert rögtön megyek.
#2 Nem mindig tudok és az sem megoldás mindenre. Az utóbbi hónapokban az automaták színültig vannak és fél hetes késések vannak, nem tudom felétek mi a helyzet.
> "Használd a GLS-t ha ez nem tetszik, ők felhívnak és megvárnak."
Aranyos vagy, csak tudod nem mindenhol lehet ezt kiválasztani. Home Office-ban dolgozom, üzleti csomagok jönnek-mennek. Nem mindig én döntöm el, hogy ki szállítson. Az egészben pont ez a ciki, hogy üzleti csomagokról van szó, amit jó lenne minél hamarabb megkapni, ehelyett sokszor futkározok utána a postára, mert a futár eldöntötte helyettem, hogy én nem vagyok otthon.
> "Mondjuk a legtöbb futár ha dudálásra nem jössz, akkor be is fog csengetni. De amúgy van aki csenget, ez futárfüggő."
Ezt én egyedül a GLS-nél tapasztaltam eddig, de ott sem mindig. Mondjuk úgy, hogy náluk 10-ből 8 becsenget, ha nem megyek ki. Egyébként ők fel is szoktak hívni néha, sőt élő nyomkövetésen látom, hogy fél órán belül várható a csomag. Akkor számítok rá. De például az MPL ideküldi reggel az emailt, hogy 08-16 között szállítják a csomagot. Hát köszi. És akkor egész nap üljek ki az ablak mögé sasolni vagy hogyan gondolják ezt?
Borravalót nem szokásom adni. Néha előfordul, de akkor tényleg olyan is a sofőr, hogy megérdemli.
> "Ha dudálás után automatikusan sikertelenre állítja a kézbesítést, akkor tegyél panaszt a futár cégnél és a kereskedőnél, akitől rendeltél. Ha van kamera a ház előtt, akkor még könnyebb dolgod lesz."
Tettem panaszt a postánál. Semmilyen hatása nincsen. Egyszer nem vettem át a csomagot, azóta sokszor már csak az értesítőt jönnek bedobni. Amikor sikerül csomagot átvennem, akkor látom a futáron, hogy más, mint aki jönni szokott, valószínűleg ezért tudom csak átvenni. Arra tippelek, hogy valamelyikük megismeri a helyet és a sikertelenség kapcsán elkönyvelte magában, hogy én nem vagyok otthon úgy sem, ezért meg sem próbálja leadni a csomagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!