Egy forgalomból véglegesen kivont autónak az információi megmaradnak a központi adatbázisban és ha igen, akkor van lehetőség kikérni azokat?
Kis összeröffenés közben előkerültek a régi fényképek, azon belül is egy a régi családi autóról, amin látszik a rendszám. Megpróbáltam lekérdezni JSZP-n, de 2019-ben kivonták véglegesen a forgalomból. Bizonyos okokból számomra nagyon sokat jelentett az autó, ráadásul egy kib*szott ritka autóról van szó, sajnálom is, hogy már bezúzták (gondolom).
Viszont nagyon kíváncsi lennék rá, hogy 2019-ig milyen bejegyzések és képek születtek róla. Amennyiben a központi adatbázisban még el lenne tárolva az információ, azokat vajon kérésre kiadják?
Tudom, "próbáljam meg és kiderül", de feleslegesen nem akarom zaklatni őket, így is éppen elég lassú az egész banda. Gondoltam hátha valaki próbálkozott már ilyennel és akkor tudnám, hogy van-e értelme.
Az íródik ki, hogy kérelemre bontási átvételi igazolással véglegesen kivonva kezdete ÉÉÉÉ.HH.NN. ?
Valószínűleg törlődnek olyankor a műszaki vizsgás képek. Az eredetvizsgás fotók viszont megmaradnak, ha volt 2006 óta eredetvizsga. Meg a futásteljesítmény adatoknál láthatod, hogy mely napokon mennyi km volt benne 2012 óta.
Milyen autó volt amúgy?
#2 Na nem mondod ember. Talán pont emiatt érdeklődöm a NEM nyilvános adatokról. 🤦♂️
#3 Az van kiírva, hogy "Átmenetiből végleg kivont jogszabály alapján Kezdete 2019.11.10." Ez egy QO kiadású, 4x4, kombi, 1.5 boxer motoros Alfa 33 volt. Ha az ember talál egy "natúr" 33-ast, már az csoda, hát még QO 4x4 kombiban... legjobb tudomásom szerint összesen nem volt belőle több párszáz darabnál.
Ahha, akkor még régebben kivonhatták. Ugyanis az átmeneti kivonás 10 év (vagy asszem most már 5 év) elteltével módosul végleges kivonássá.
Ha alul a kék letöltés gombra kattintasz, akkor lejön egy PDF adatlap, azon látod, hogy meddig volt érvényes műszakija. Ha 2009 előtt lejárt, akkor lehet, hogy nem is fotózták a műszaki vizsgákon. Márpedig valószínű, mert akkor az azutáni műszaki vizsgákról készült fotókat látnod kéne, azok csak bontási igazolásos kivonás esetén tűnnek el.
Amúgy 33-as Alfát úgy az utóbbi 15 évben én sem emlékszem, hogy láttam volna egyet is.
#5 Köszi, azt majd megnézem.
Néha rákeresek hahu-n, előfordul 1-1 darab, most is akad egy, de ilyen kiadásban szerintem már soha nem fogok látni. Pedig brahiból szívesen vennék egyet.
"Ahha, akkor még régebben kivonhatták. Ugyanis az átmeneti kivonás 10 év (vagy asszem most már 5 év) elteltével módosul végleges kivonássá."
Hát hogyne, pistike!
Letöltve tényleg adott egy kis plusz infót, pont annyit, amennyivel le is zárhatom a témát.
"Műszaki érvényesség vége 2002.10.31"
Kb. akkortájt lehetett az eladás, úgyhogy apámat számon kell kérnem, mert ő azt mondta, hogy eladta valami nagy Alfásnak, aki restaurálta. 😅 Bár, végleges kivonásról nem szól a fáma, elvégre akkoriban még simán megoldható volt kivonni végleg bontás nélkül, meg hát kiállított autóhoz nem kell forgalmi. De nem áltatom magam, tudom én, hogy bontóban végezte a szerencsétlen...
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!