Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Itt merre van tovább az egyenes?

Itt merre van tovább az egyenes?

Figyelt kérdés

[link]

Kérlek segítsetek, itt merre kell továbbhaladni "egyenesen"?

aug. 1. 15:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez így semmiképpen nem kerek. Érdemes lenne írni egy e-mailt az önkormányzat illetékes osztályának.

Egy ilyen táblát kellene kirakni az elágazás elé:

[link]

Ettől egyértelmű lenne, hogy balra van az "egyenes", és egyenesen a mellékutca.

Mivel jelenleg azt is lehetne gondolni, hogy ha fizikailag egyenesen haladsz, majd azon az úton jön egy S-kanyar, a balra kanyarodó rész meg csak úgy ott van. Hiszen előre nem látod, hogy a balra forduló úton lesz egy másik kanyar is.

Ezt mondjuk az oktatónak is be kellene látni, hogy ő lehet, hogy tudja, mi merre van, de aki életében először jár arra, annak részére nincs egyértelmű táblázás, vagy felfestés.

aug. 2. 16:53
 12/16 A kérdező kommentje:
Megerősítem, hogy balra van az "egyenes" tovább (oktató szerint).
aug. 15. 15:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy az oktató szerint arra van. Itt az oldalon is rendszeresen találkozunk "érdekes" elképzelésekkel, amiket a tanulóknak mondtak. Meg én magam is rengetegszer láttam, ahogy indexelni tanították a tanulókat egy kanyarban, ahol tábla és felfestés is mutatta, hogy elkanyarodik az adott út, bár van a kanyarban becsatlakozó földút.

A kitáblázás szerint nem egyértelmű. Ami az út fenntartójának hibája.

aug. 15. 16:07
 14/16 anonim ***** válasza:

Ez egy bután föltett kérdés, amire nyilvánvalóan csak ostoba magyarázatokat lehet adni.

Embere válogatja, de ha nekem azt mondja valaki egy elágazás előtt, hogy "egyenes" akkor az számomra azt jelenti hogy tartom az irányt és nem fordulok semerre.

Ám ha azt mondják "megyünk tovább a főúton" akkor értelemszerűen a körülmények határozzák meg, hogy melyik úton folytatom(tábla ,felfestés, út minősége, szélessége, stb.)

Szerintem.....

aug. 15. 16:32
 15/16 A kérdező kommentje:
Én csak megosztottam az oktatóm szerint mi számít egyenesnek, de teljesen egyetértek, hogy nem megfelelő a kitáblázás. Azért írtam le, mert vizsgán ez számíthat bukásnak ha index nélkül halad tovább egyenesen az ember. A való életben nem hiszem, hogy nagy jelentősége lenne.
aug. 16. 10:13
 16/16 anonim ***** válasza:

Az oktatód nem igazán okos.

Ott a tábla, hogy az útról két irányba tudod folytatni az utad.

Egyenesen és balra. Majd a balra menő útról, itt már két külön sávból szintén egyenesen és balra tudsz menni. Kb olyan ez, mint az M1-M7-es autópálya szétválása.

Ha azt szeretné hogy a bal oldali egyenest válaszd, akkor azt kellene mondania, hogy:

"A következő elágazásnál tarts balra. Majd menj tovább egyenesen."

aug. 20. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!