Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A Balatonnál miért van ilyen...

A Balatonnál miért van ilyen sok minősíthetetlenül rossz állapotú kerékpárút?

Figyelt kérdés
Egyre több olyan szakasz van, hogy már bringások inkább az országúton mennek, mert szinte járhatatlan a kerékpárút. A másik kedvencem mikor hegynek felfele valami elképesztő szögben meredek utcára viszik rá a kerékpárosokat. Ez lenne Ráhel a magyaroknak szánt balatoni turisztikai élménye?

júl. 20. 00:25
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Ez nem csak a Balaton sajátja. Ne haragudj, amikor ez a mostani kormány meg lett választva, 2010 környékén hatalmas nagy csinnadrattával visszahozták a Karcag-Tiszafüred kispiros vasutat, amit a gonosz Gyurcsány megszüntetett, azóta is napi 3x jár és általában a kalauzt és mozdonyvezetőt is beleszámolva van rajta összesen 3 ember.

Vagy megépítették a Karcag-Berekfürdő bicikliutat, ami némelyeknek tök jól jött, legalább busz helyett munkába menet azon az egy nyáron sportoltak, de két évvel később már csupa gyom és töredezés. A kerékpárosok senkit nem érdekelnek, egy bicikliút addig működik, amíg átadják, meg talán 10 év múlva a felújításra megint lesz jó kis tender amikor el lehet lopni az EU-s pénzt.

júl. 20. 03:13
 2/10 anonim ***** válasza:
Kinek mit intézett az Orbánja. rohad az ország, ezt csak az nem látja aki nem akarja.
júl. 20. 12:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én zöldet nyomtam az elsőre. Aki pirosat, annak biztos soha nem volt kerékpárja, és közellenség számára a kerekező.

Sajnos valóban az jellemző az ország kerékpáros infrastruktúrájúval, és az azért felelősökre, hogy csak közpénzből hogyan tudok gazdagodni a mozgatóerő.

Alig van jó minőségű kerékpárút, annak is nagy része felesleges.

A kerékpáros nem ember a többi közlekedő számára, és az üzletembereknek sem. Elvan egy kulacs vízzel, nem eszik, nem iszik stb. (A bakancsos turista is már csak megtűrt az erdőkben. A turistaházakban is csak a 30 milliós dzsippel érkezőt látják szívesen).

Kormánytól függetlenül van ez így.

Gyere be az országba pl. a Fertő-tó keleti oldalán. Honnan tudod, hogy hazaértél? A határig simán gurultál, tőle egy méterre elharapod a nyelved, amikor megakad a kerék egy gödörben, fűcsomóban, pukliban.

Akkor mentem körbe a tavat, amikor büszkén jelentették, hogy na, már teljesen körbe ér. Ja. Igen. Mellékutcákba felfestettek jeleket, hogy na arra menj te barom. Az anyagköltség lehetett 10-15 ezer forint. Munkadíj összesen legyen egymillió (mert rendes vagyok). És mennyit kaptak rá? Százmilliókat.

Igaz vagy sem, osztrákiában ha egy cég építkezik, első kérdés: kerékpáros közlekedés? Majd mennek másfelé… Ja, akkor nem kap engedélyt.

Ott a falvak, kisvárosok között van jó minőségű kerékpárút. Nem mindenhol kiváló, de szilárd és járható ott is, ahol nem hibátlan.

A pénzről meg: Jártam Baden-Würtenbergben. A két várost összekötő út fut a kerékpárút. Egyszer csak derékszögben elkanyarodik, majd egy ötven méter után megint. Elvisz egy tanya mellett, majd visszatér az út mellé. Nem értettem a kitérő okát. Nem figyelted a kiírást a tanyánál? Kerékpárosbarát szálláshely. Ennyi. Itthon beballagsz bakancsosan a turistaházba, és kizavarnak.

Sok helyen látom kint, hogy nem csak irányjelző táblákból van több, jobban átgondolt, hanem pl. ingyen térképek az oszlopokon.

És a festésre nem hazudják, hogy az kerékpárút.

júl. 20. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Mert minden baromságra, lombkoronaf4szságra van pénz csak kerékpárútra nincs. Ha véletlenül engedélyezik is, akkor meg úgy csinálják meg hogy kb a fűre leterítenek egy csík aszfaltot és az meg néhány éven belül tönkremegy. A sok hájas majom politikus az X5-ösböl nem tudja felmérni milyennek is kellene lenni egy kerékpárútnak.
júl. 20. 16:41
 5/10 anonim ***** válasza:
#3 Igen. Én nem vagyok nagy kerékpározó, de az Annecy-tavat annó pl. körbetekertem. Hát, nem fogom védeni a franciákat, ott is a legmeredekebb lejtőn az autók mellett kellett menni, de valahogy az egész tó körül ki volt építve. Vö. szülővárosomból a szomszéd faluba két évig volt vállalható a kerékpárút, seneki nem jár rajta. Pedig nem is egy olyan útról beszélünk, mint a 4-es, ahonnan szerintem okkal tiltják a bicikliseket, értelmes ember nem is akarna ott bicózni a kamionok mellett, de ahol abszolút indokolt a kerékpárút, hely is van hozzá, mégsem normális, ott akkor a kerékpárút átadása egy szimpla kampányesemény volt, és azért züllött le, mert valaki kilopta belőle az anyagot.
júl. 20. 17:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Amiért midnenhol máshol.

Az építésen pörög a közpénz kifelé az államkasszából nagy tételben. Karbantartás címszóval nagyságrendekkel kisebb összeget lehetne zsebretenni, jelen helyzetben nem is éri meg ekkora összegre lőni, ezért "jóvanazúgy"

júl. 20. 18:44
 7/10 anonim ***** válasza:

1. Ez így van , Varga Miskáék indították újra azt a szart.

1-2 ember utazik csak rajta.

A kerékpár út is katasztrófa Berekfürdő felé.

De Karcagon is úgy épült jó pár kerékpár út hogy az útszélére húztak egy szaggatott vonalat és kész.

Mérhetetlen le van pusztulva minden utca, csak néha toldozzák foltozzák.

Menjen valaki egyszer Tiszaőrs, Nagyivánon át a Kaparó csárdáig.

Van olyan szakasz ahol 20 km/h a max sebesség, olyan rossz az út.

Ez van sajnos, kinek mit intézett a kormánya.

Ez is látszik a holdról is.

júl. 20. 19:12
 8/10 anonim ***** válasza:
1 km kerékpárút építése több tízmillióba kerül, de volt százmillió Ft/km feletti is. Vagyis hát nyilván nem kerül annyiba, de a visszatérítéses kormányzati korrupciós rendszerben a vállalkozó árszabásában szabad kezet kap és a sokszoros túlárazás laikus szemmel is világos. De a karbantartása már csak probléma: munka és költség van vele, és már nem lehet ilyen döbenetes vagyonokat kaszálni rajta.
júl. 21. 03:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Az előbb csak hasraütve írtam, a valóság körökkel rosszabb:

[link]

júl. 21. 03:56
 10/10 anonim ***** válasza:
#7 Én tudom, én is karcagi vagyok. Fazekas tönkrevágta Karcag mezőgazdaságát, 2010 óta az egész országgal próbálkozik. Varga Misi meg... Hát '86-ban már olyat mondott a főiskolán, hogy "én ide csak bejárok, mert én úgysem fogok dolgozni, én politikus leszek". De a folyton megválasztott képviselőnk, ez az F. Kovács is ugyanannak a kutyának a kölyke. Annó 2010-ben LMP aktivista kérdezte, plakátoljon-e a szülővárosunkban, megmondta Schiffer szócsöve, hogy minek? Az ott egy olyan Fidesz-MSZP bázis, hogy majd legfeljebb a jobbiknak lesz esélye a hangját hallatni. Igaza is lett.
júl. 21. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!