Kölcsön adtam az autómat egy ittas vezetőnek, aki komoly balesetet okozott. Mi fog történni?
Egy ismerősömnek odaadtam az autómat kölcsönbe. Másnap reggel nyomott hangon hívott az anyja, hogy ittasan elütött egy embert az úton, akinek súlyos sérülései vannak. Mondta nekem, hogy készüljek, mert meg fognak rángatni engem is, mert én is okozó lettem. Utána olvastam, és tényleg így van, de én ártatlannak érzem magam.
A srác aki kölcsön vette az autót, nem szokott részeg lenni, és nem tudok róla, hogy alkoholista lenne. Akikor odaadtam az autót, akkor teljesen józannak tűnt, beszélgettünk is egy másfél órát, és semmi nem utalt arra, hogy ivott volna. Biztos vagyok benne józan volt.
Ilyenkor most mi lesz? hogyan tudnám bizonyítani, hogy józanul kérte el az autómat? Nem szondáztathatom meg, és felvétel sem készül, ami bizonyítaná.
Hol van ebben az igazság? Törvénybácsi elvárja, hogy fogjam a kezét, amíg az autómmal jár? Mi lesz ez után, ha ellopja egy részeg ember az autómat, akkor is én leszek a hibás? Agyam eldobom.
#10 & #11
Köszönöm a válaszokat. Sokan ismerik ezt a fickót, és sokan meg tudják mondani, hogy nagyon ritkán ittas, így hátha mások elmondása is segít majd.
Egyébként az autónak nem lett sok baja, egy kis horpadást leszámítva, úgyhogy azzal nincs baj, és az anyja is rendes volt, mert azt mondta, hogy ha bármi költségem felmerül akkor rendezi velem. Megnézetem majd egy szervizben, de ha egy húszas alatt lesz a kár, akkor nem fogom elkérni, mert most van elég baja a fia miatt. Elég nekem ha kikalapálják valamennyire, és kész. Nem egy csúcs modern autó, egy kis esztétikai hiba alig fog feltűnni. De nem akarom úgy beállítani, mintha az autó lenne a legnagyobb baj, jobban aggódom a srácért, akit elütött. Annyit tudok, hogy kórházban van. Remélem nem lesz semmi maradandó nyoma. A balesetben
jogilag kitartok az ártatlanságom mellett, de kicsit azért én is felelősnek érzem magam.
12. " . Sokan ismerik ezt a fickót, és sokan meg tudják mondani, hogy nagyon ritkán ittas, így hátha mások elmondása is segít majd."
Senki nem fogja a fél falut kihallgatni, csak te leszel ott meg a haverod.
Jobb ha te sem keversz bele senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!