Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mentőautó megállhat a taxi...

Mentőautó megállhat a taxi droszt helyen?

Figyelt kérdés
Fény- és hagjelzés nélkül érkezik a mentőautó. Megáll a taxi droszton, szintén nem megy a kék villogó, majd a mentősök kiszállnak és elmennek. Ez szabályos?

júl. 8. 09:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Fényjelzés használatával megállhat. Általában minden jelzést kikapcsolnak, amikor kiszállnak az autóból (úgy már nem szabályos, de többször érkezett már lakossági panasz a fényjelzés miatt is).
júl. 8. 10:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"többször érkezett már lakossági panasz a fényjelzés miatt is"

Azért igazán kíváncsi lennék, hogy azzal mi lehetett a baj... A hangot még érteném, hogy zavaró meg ijesztő, de hogy a villogó miatt panaszkodjanak egyes emberek, Istenem :D

júl. 8. 10:07
 3/7 anonim ***** válasza:
16%
Nekik is megkell kávézni valahol, meg esetleg egy fél pálinkát belöknek, aztán már mennek is tovább.
júl. 8. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos vannak olyan patkányok, akiket zavar a fény meg sziréna. A vérlovagok több videójában is mondják, hogy itt nem lehet felkapcsolni a szirénát, mert feljelentették őket. Közhasznú egyesület, ha jól tudom, de ugyanolyan fontos munkát végeznek mint a mentők. És személyes tapasztalatom is van pár félkegyelműről, akik bármiért képesek nyavalyogni.

Nem szabályos, de mentőautó ritkán szokott hobbicélból csámborogni. Ha ott áll meg, akkor ott áll meg. Akit ez zavar, költőzzön el egy lakatlan szigetre.

júl. 8. 10:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Tehát akkor kérdésemre a válasz: nem. Én is úgy tudtam, hogy ha a mentő konkrétan megy valakiért, aki rosszul van / haldoklik / stb... akkor kék villogóval természetesen bárhol megállhat. De csak úgy hobbiból nem, mert a taxis fizet azért, hogy ott megállhasson.

Nálunk a ház előtt van egy taxi droszt 3 autó számára. Sokszor két helyet is elfoglalva állnak be a mentőautóval, aztán mennek gyalog, ki tudja, hova...

júl. 8. 12:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem ezt írtam, de mindegy. Nem tudom milyen állapotban vannak a járművek, de el tudom képzelni, hogy ha sokáig állnak egy helyben, a villogó lehúzza az aksit. Nem tartom valószínűnek, de a magyar egészségügyet ismerve nem lepne meg. Egyébként vonulni is szoktak úgy, hogy se fényhíd, sem hangjelzés. Csak ott, ahol szükséges.
júl. 8. 12:13
 7/7 anonim ***** válasza:
#2 A hangot már csak azért is érteném, mert álló járművön tilos bekapcsolni.
júl. 8. 14:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!