Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen mély vízben marad...

Milyen mély vízben marad működőképes az autóm?

Figyelt kérdés

Pl 2cm mély vízen simán áthajtok, de ha 20cm vagy 40cm mély?

Pl aluljáró nagy esőzés után. Vagy folyó árvíz. Az nem számít ha befolyik az utastérbe, csak ne álljon le. Ezt hogy mérjem meg?

2024. jún. 15. 00:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne menjen be a motorba a víz, ennyi a lényeg.
2024. jún. 15. 00:20
 2/12 A kérdező kommentje:

#1 Igen, ez a kérdés, jól látod.

Ha nem állítom le a motort akkor ugye nem baj ha a kipufogó víz alatt van? Onnan a kiáramló gázok kinyomják a vizet. (benzines)

Gondolom elég ha csak a légszűrő kilóg a vízből. Benzintank zárt, azon keresztül nem jut a motorba víz. Máshol esetleg bejuthat?

2024. jún. 15. 00:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
#2 Hogy tutira ne menjen bele, max. a kocsi aljáig érjen a víz. Vagy a legjobb ha elkerülöd azt a szakaszt vagy egyszerűen nem ülsz olyankor autóba. Jobb megelőzni a bajt, mint kicentizni és véletlen elhibázni. Tudod jól, hogy motorcsere lesz belőle, ha akár egy kis víz is belemegy. Ezt nem éri meg megkockáztatni semmiféleképpen.
2024. jún. 15. 00:45
 4/12 A kérdező kommentje:

#3 Akkor értelmezd így a kérdést:

Ha nem megyek át a vízen akkor a növekvő vízszint az ablakokig ellepi a kocsit, ha átmegyek akkor ezt megúszhatom..

2024. jún. 15. 01:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#4 Amíg nem indítod be a motort, addig nem megy tönkre, le kell engedni az olajat a vízzel együtt, párszor átöblíteni olajjal és kész. Az elektronika viszont nem fog örülni neki. Ha meg úgy döntesz átmész és belemegy a víz, akkor kuka a motor.
2024. jún. 15. 01:20
 6/12 A kérdező kommentje:

#5 Nemis gondoltam hogy ez búvárautó lenne.. :-P

De mostmár a kérdésre is válaszoljon valaki! Ne az általános okosságokat szajkózza (mint pl: max. a kocsi aljáig érjen a víz), azokat ismerem.

2024. jún. 15. 01:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom a magyarázatot, de Bangkokban egy szedán -elvileg limuzin szolgálat- jött értem a szállodába. A sofőr mondta, hogy a bőröndöt az utastérbe teszi.

Kérdeztem, miért nem a csomagtartóba.

Megmutatta: felnyitotta a csomagtartót és dugig volt vizzel.

Rákérdeztem. Mondta, hogy majd meglátom mitől.

Esős időszak volt.

Útban a reptér felé egy részen közel a ablakig ért a víz. Kicsit lassan, de simán áthajtott rajta.

2024. jún. 15. 02:35
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az számít,hogy milyen mély a víz, hanem,hogy mennyivel mész át rajta. Egész sorozatnyi ilyen videó van a youtubeon, ahol némely pórul járt autós valószínűleg megúszhatta volna motorhiba nélkül az átkelést, csak annyira nyomta neki, hogy a felcsapódó vízet benyelte a motor.

[link]

2024. jún. 15. 05:24
 9/12 anonim ***** válasza:

Attól is függ milyen autó.

Ezen

[link]

pl az "A" oszlop mellől szívja a levegőt és egészen mély vízben is elboldogul.

2024. jún. 15. 10:29
 10/12 anonim ***** válasza:
Az autóknak van olyan paramétere, hogy gázlóképesség. Azt nézd meg.
2024. jún. 15. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!