Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha a zöld jelzésü zebrára...

Ha a zöld jelzésü zebrára engedik a forgalmat akkor minek dudálnak a gyalogosra es minek kell rohanni az átkeléssel?

Figyelt kérdés

Ugy unom már ezt. Öregekre terjesekre betegeket siettetnek miközben zöld van a zebrán.

De ez lampafüggetlen is.

Akarmikor átengednek zebrán ahol nincs lámpa állandoan "rohantatnak". Akkor mjnek enged át, inkább húzott volna el előttem es átkelek utána nyugodtan a zebrán.

A szabályzat szerint meg gyalogosak sürgetésére nem is lehetne használni

"A szabály előírása szerint hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az előzési szándék jelzése céljából szabad.

Tehát három esetben használhatjuk legálisan az autó hangjelző berendezését:

balesetveszély esetén: közvetlen veszélyhelyzetben, a személy- és vagyonbiztonság megóvása érdekében,

balesetmegelőzési célzattal: ha volt rá reális esélyünk, hogy megelőzzük azt,

lakott területen kívül előzéskor: például, ha az megelőzendő jármű a manőver közben balra kanyarodását jelzi."

#gyalogosra dudálás
2024. jún. 12. 16:59
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
*öregeket terheseket betegeket is siettetnek zöld zebrán
2024. jún. 12. 17:00
 2/14 A kérdező kommentje:
Ha felírom a rendszámokat jelenthetől szabályszegésèrt?
2024. jún. 12. 17:01
 3/14 A kérdező kommentje:
Vagy ha lefotozom a kocsit visszatartó lenne?
2024. jún. 12. 17:01
 4/14 anonim válasza:
35%
Visszatartó? Attól, hogy Bélát feljelented, Gerzson még dudálni fog, mert nem tudja, hogy te ilyenért feljelentesz bárkit is. De amúgy meg én ilyet nem nagyon tapasztaltam, hogy elengednek és dudálnak. De olyat már láttam, hogy fiatal és marha ráérősen lődörög át, mert úgy is elsőbbsége van. És most nem az idősekre gondolok, akik nehezen közlekednek.
2024. jún. 12. 17:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én olyat is láttam, hogy nem engedte el a gyalogost, az megpróbált átkelni, a tahó meg rátolatott.
2024. jún. 12. 17:36
 6/14 A kérdező kommentje:
Ugy értem ha mondjuk dudálnak akkor előveszem a telom, es elé állok fotózni. Hogy ez visszatartó lenne e hogy akkor nem nyomja.
2024. jún. 12. 18:49
 7/14 A kérdező kommentje:
Nekem olyan is volt hogy rámnyomta a gázt, ha nem szaladok akkor elüt. Az is ez volt hogy ráengedik a forgalmat a zebrákra amikor a zebrán is zöld van.
2024. jún. 12. 18:50
 8/14 anonim ***** válasza:
Gondoljunk arra, hogy autóban gyakorlatilag bárki ülhet, a legutolsó belterjes cickány is.
2024. jún. 12. 20:44
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, nem tapasztaltam még ilyet, pedig én aztán nem rohangálok át a zebrán, sétálok a magam gyökkettes tempójában, ahogy kényelmes. Aki siet, ne utolsó pillanatban induljon el. Ha dudálgatnának, max kapna egy szemöldökfelvonást, nem fogok senki kedvéért szaladgálni.
2024. jún. 12. 20:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Vannak idegbeteg autósok. Elenged, mert muszáj,de közben füstöl a feje, mert fontos dolga csak neki lehet és siet.
2024. jún. 13. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!