Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Fellebezhetek a parkolási...

Fellebezhetek a parkolási bírság ellen?

Figyelt kérdés
A debreceni teszkóban 50 ezerre büntettek, mert a roki parkolóba álltam. Valóban nyomorék vagyok, mankó nélkül 5 métert sem tudok megtenni, de igazolványom nincs. A kisvárosban ahol élek nincs rá szükség, mert eleve nincsenek roki parkolók, úgyhogy soha nem váltottam ki az igazolványt, de egész biztos, hogy jogosult lennék rá.

2024. jún. 4. 12:26
 1/8 anonim válasza:
100%
Fel persze, a kérdés csak, hogy minek.
2024. jún. 4. 12:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges. Csak igazolvánnyal használható a hely. Ha nem váltottad ki, nem használhatod.
2024. jún. 4. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

"Valóban nyomorék vagyok"

Ezt jól látoid. De nem azért, mert mankót használsz.

2024. jún. 4. 12:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Valóban nyomorék vagyok, mankó nélkül 5 métert sem tudok megtenni, de igazolványom nincs."

Akkor teljesen felesleges fellebbezni, mivel csak érvényes igazolvány esetén használhatod a rokkant parkolóhelyet.

2024. jún. 4. 12:31
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Nem engem bírságoltak, mert jogosulatlanul használom a mozgássérült parkolót.
2024. jún. 4. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs igazolványod, akkor jogtalanul használtad, még ha rokkant vagy akkor is! Ha ott épp nem volt látható helyen akkor jogos a bírság, persze ha létezne igazolványod amit a bírság kiszabása előtt adtak ki, akkor azzal eltudsz menni reklamálni hogy hát van, de akkor sem engedik el a büntetést, max enyhítik mert nem helyezted látható helyre.

Az hogy eddig nem váltottad ki mert írtad hogy ahol élsz ott nincsenek ilyen parkolók és nincs erre szükség, az csak egy dolog, előre kell gondolkodni, előrelátónak kell lenni hogy ah elmész olyan helyre ahol van ilyen és használni szeretnéd akkor legyen erről papírod, ennyi.

Figyi ez tanuló pénz, nem tudsz mit tenni.

2024. jún. 4. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:

"A kisvárosban ahol élek nincs rá szükség"

Ha így gondolkodsz, akkor minek mész Debrecenbe?

Megfordítom: ha Debrecenbe is bemész, akkor miért nem gondoltál arra, hogy ilyenkor viszont jól jönne a rokkant igazolvány?

A nyitóra: a rokkantsági jogosultságot igazolni kell. Rokkant igazolvánnyal. Van neked olyan? Nincs. Akkor felesleges fellebbezni, csak a pénzedet költöd fölöslegesen.

2024. jún. 4. 14:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A KRESZ a mozgáskorlátozottak számára több engedményt biztosít (pl. gyalogos övezetben közlekedés, várakozás; vagy megszabott legnagyobb sebességgel behajtani adott, behajtani tilos jelzőtábláknál stb.); illetve biztosítja mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen való várakozást (ezek kialakítására, mennyiségére adott helyeken kötelező előírások vannak).

▬ Mindezeknél „említett jogosultság azt a mozgásában korlátozott személyt, valamint a mozgásában korlátozott személyeket szállító jármű vezetőjét illeti meg, aki a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló kormányrendelet szerint a parkolási igazolványt a járműben elhelyezte.” ← 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól, azaz, a KRESZ 51/A. § ▬

Nem elég, hogy valaki bármilyen mozgáskorlátozottságú, a jogosultsághoz a kormányrendelet szerinti parkolási igazolvány járműben történő elhelyezése szükséges.

Igen komoly elvárások vannak a parkolási igazolvány igénylésénél; jogszabályokban előírt feltételű, jogosultságot megállapító szakorvosi, szakhatósági szakvéleményre van szükség.

A közterület-felügyelet, vagy rendőrség (nem tudom, ki bírságolt), nem képes megállapítani a jogosultságot; ők csak arra tudnak hagyatkozni, hogy erre felhatalmazottak megállapításai révén van parkolási igazolvány, vagy nincs.

Sajnálom, de épp a mozgáskorlátozottak érdekében sújtják kötelezően alkalmazandó, magas összegű bírsággal a jogosultságnak meg nem felelő várakozókat.

2024. jún. 4. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!