Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nekem kell kifizetnem az új...

Nekem kell kifizetnem az új szélvédő felét?

Figyelt kérdés
Kölcsönkértem a tesóm autóját és sajnos azalatt elkapott a vihar, és a jégeső berepesztette a szélvédőt. Nem tört be teljesen, és nem is ázik be, csak egy arasznyi csík van az utasoldali alsó sarokban. Szerencsére a lemez nem sérült sehol, csak a szélvédőt érte kár. Most meg tőlem követeli, hogy fizessem ki a szélvédőcsere felét, ami 75e ft.

2024. jún. 3. 19:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
30%
Te okoztad a kárát, neked kell fizetned.
2024. jún. 3. 19:09
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem okoztam semmilyen kárt! Nincs befolyásom az időjárásra, ha a tesőmnál marad az autó akkor minden bizonnyal nála is elveri a jég.
2024. jún. 3. 19:14
 3/21 anonim ***** válasza:
42%

Ha látod hogy jön a vihar be kellett volna állni egy fedett parkolóba.Megoldas lehetett volna még karton papírral beteríteni.

Szerintem is felé a tiéd.

2024. jún. 3. 19:24
 4/21 Noren1989 ***** válasza:
58%
A biztosító mit mondott erre?
2024. jún. 3. 19:32
 5/21 A kérdező kommentje:
A legolcsóbb kötelező biztosítása van, szóval semmit.
2024. jún. 3. 19:37
 6/21 Senior Séf ***** válasza:
89%
Tanulópénz. Soha semmit nem kérünk kölcsön, mert tuti, hogy akkor történik valami.
2024. jún. 3. 19:42
 7/21 anonim ***** válasza:
85%
Egyáltalán nem a te hibád, főleg hogy márkaszervizben akarja cserélni a szélvédőt vagy mi ez az összeg? Javítás nekem ilyen repedésnél 10.000 ft volt összesen sima szélvédősnél. Azóta sem repedt tovább, semmi baja. Nehogy ilyenre kifizess egy vagyont.
2024. jún. 3. 20:10
 8/21 anonim ***** válasza:
80%

Nem a te hibád. Ez egy vis mayor-féle esemény. Két lehetőséget látok:

1. Ne fizess semmit, had vergődjön. Ne akarjon olyat behajtani rajtad, amiről nem te tehetsz. A fedezékbe parkolás sem megoldás, mert mi van, ha autópályán kap el a jég?

2. Ha jóba akarsz lenni vele, akkor te magad keress egy üvegest, aki jó áron dolgozik, és ajánld fel, hogy ott javíttassátok meg.

2024. jún. 4. 09:57
 9/21 anonim ***** válasza:
59%

Egyik:

mivel a testvéredről van szó, bizonyára ismered a gondolkodását és az anyagiakhoz való hozzáállását.

Ezek ismeretében érthetetlen, hogy miért kérted kölcsön az auót.

Másik:

nem tudjuk milyen autóról van szó, és melyik műhely adott árajánlatot, a 150 ezres összeg elég húzós, tekintettel arra, hogy egy ekkora repedés javítása átlagosan 10-30 ezer között mozog.

Miután nem te okoztad a sérülést, ennek az összegnek a fele még elfogadhatónak tűnik, de több nem.

2024. jún. 4. 10:24
 10/21 anonim ***** válasza:
56%
Tesómnak anyázva kabbézva visszavinném megjavítva azzal, hogy kenje a hajára, szívjon gázt. :)
2024. jún. 4. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!