Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Néhány régi szovjet gép orra...

Néhány régi szovjet gép orra miért üvegezett?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, nem mind volt korábban bombázó, bár akkor sem értem, miért kellett meghagyni. Persze jól néz ki...
jún. 1. 08:15
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

A navigátorok gyömöszölték be oda magukat, azóta már csak a másodpilóta van a pilótán kívül.

A kezdeti gázturbinás utasszállítókon még volt két +hely a fülkében egy rádiósnak is, 4-en voltak.

Érdekes még az AN-12-nél pl, ami teherszállító volt, hogy volt faroklövésze.

Milyen jól mutatna ma egy Airbus 340-en pl.

jún. 1. 08:22
 2/5 anonim ***** válasza:
25%

Azért ezt nem nehéz kitalálni 🙂

A tájékozódás miatt.

jún. 1. 08:26
 3/5 A kérdező kommentje:
#2 A kvázi hülyének nézést nem díjazom. Rémlett, hogy volt navigátor is a régi utasszállító gépeken (is), de mivel a nyugati gépek orra nem ilyen, nem feltételeztem, hogy azon bámulnak ki, azt gondoltam, hogy térkép és műszerek előtt ülnek.
jún. 1. 10:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

2.vh-s szovjet gépekben főleg tájékozódás...

Ott nem sok műszer volt egy nyugati géphez képest.

Maradt az iránytű meg a távcső.

+ sok olyan gép volt ahol a pilóta nem is látott ki maga előtt a fülkéből, igy még 1 előny ha üveg volt az orr és a padló: azon keresztül kilátott.

jún. 1. 10:57
 5/5 anonim ***** válasza:
1, hova tűntél?
okt. 27. 04:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!