Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi lehet a büntetési tétel,...

Mi lehet a büntetési tétel, és jogos-e?

Figyelt kérdés
14 éve Németországban dolgozom. 9 éve volt egy 1,5 éves eltiltásom a vezetéstől. Nyelvtudásom minimális. Eltiltás után vezettem folyamatosan, céges autót is. Soha senki nem mondta, hogy van teendőm, sem a jogsi újításakor (magyar), sem a munkáltatóm (német cég). Közúti, rendőri (német) ellenőrzésekkor sem. Most kaptam egy levelet, gyorshajtás (minimális), hogy jogsi nélküli vezetéssel is vádolnak, mert eltiltás után nem jó a jogsim a vezetéshez. Ma továbbküldtem a munkáltatómnak, hogy segítsen benne.

2024. máj. 21. 15:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom eltiltás után kell egy utánképzést végezni, utána kapod vissza.
2024. máj. 21. 15:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

alapvetően így van, de itt az a kérdés, hogy hogyhogy ennyi év után ez még kibukott, ha előtte nem, és hogy nem derült ki sem az újításkor sem az ellenőrzéskor... Erre én is kíváncsi lennék...

2024. máj. 21. 15:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Honnét tudják, ki vezette az autót?
2024. máj. 21. 19:05
 4/10 A kérdező kommentje:
traffipax
2024. máj. 21. 19:23
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Eleve ha 14 éve kint élsz már rég nem érvényes kint a magyar jogsid. Németre kellett volna cserélni.
2024. máj. 21. 20:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak kint dolgozom. Magyarországi lakóhelyem van.
2024. máj. 22. 05:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Trafipaxból azt tudják megállapítani, hogy kié az autó.
2024. máj. 22. 19:21
 8/10 A kérdező kommentje:
Elismertem a vezetés tényét. Küldtek fotót. Céges autó.
2024. máj. 22. 20:38
 9/10 eddiboy ***** válasza:
100%

Nem minden esetben kell utánképzésen részt venni, ha valakit csak bizonyos kategóriától tiltanak el, annak pl. nem kell.

Eltiltáskor nem vonták be a jogsit? Vagy utána simán visszaadták? Ha kellett volna utánképzést végezned, addig nem adhatták volna vissza.

2024. máj. 26. 14:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Bevonták, elküldték Magyarországra, mert magyar jogsim van, itt meg visszakaptam, csak Németországra szólt a másfél év eltiltás. Nem vezettem kint pár évig. Aztán egy ideje vezetek céges autót is, sose szóltak, hogy nincs rendben valami. Autópálya rendőrök sem.
2024. máj. 26. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!