Ha egy apróhirdetésben az áll, hogy "Az ár nem alku tárgya", akkor nem is érdemes megpróbálni?
Fix 800 ezerért volt meghirdetve egy használtmotor, és telefonos egyeztetés után, készpénzzel a zsebemben 70 kilométert autóztam egy utánfutóval az eladóhoz. Ott személyesen 650ezret ajánlottam érte, amiért az eladó megsértődött, és végül az eredeti 800ezerért sem volt hajlandó eladni.
Nem értem, hogy mire volt jó ez a hiszti az eladó részéről, mert így magával is kicseszett.
"Érdemes mindig megkérdezni telefonban, hogy lehet-e alkudni az árból"
Ez a létező legprolibb, legostobább kérdés a világon. Alkudni a helyszínen, megtekintés után kell, okosan. Ha az eladó előre jelzi, hogy nincs alku majd mégis próbálkozol, akkor meg így járhatsz...
Szerintem eleve úgy kellene tekinteni az "alkudásra", hogy azt okkal csinálod. Ahogy írták, ha kiderül, hogy rosszabb az állapot, hibák vannak, valami cserélendő, ami miatt kisebb értéket képvisel a jármű akkor lehet alkudni.
De csak úgy hasra ütésből "mennyit engedsz a feléből báttya?" tényleg elég proli.
Az a baj, hogy amit leírsz, az nem alku, hanem egy elcseszett zsarolás: azt hiszed, hogy úgyis rajta marad, Te viszont kisegíted azzal, hogy kevesebbért elviszed.
Hát, nem.
Nem tudom, mire alapozod azt az állításod, hogy magával is kicseszett? Azzal, hogy mégis hajlandó lettél volna az ajánlatodhoz képest 23%-al többet fizetni, magad bizonyítottad, hogy ér annyit vevőnek.
Nem viselkedtél sem tisztességesen, sem értelmesen; téged ért el az instant karma, te autóztál a semmiért 140 km-t, nem lehet a tiéd a vágyott motor. Neki, az otthonában, csak egy kis időbe telt a veled való vesződés.
Nekem is volt ilyen „kedves vevőm”, aki magabiztosan kijelentette, hogy nem hogy annyiért nem fogom tudni eladni az autóm, amennyiért hirdettem, hanem még annyiért sem, amennyi az ő „nagylelkű” ajánlata. Másfél nap telt el, és bebizonyult, hogy mindenben tévedett.
Nem gondolom hisztinek. Ilyen előzmény után, okkal tarthatott attól, hogy ha végül ki is fizeted a meghirdetett fix árat, majd zaklatni, fenyegetni fogod, hogy ez is rossz, az is rossz, fizessen vissza ennyit, annyit. Eljátszottad a bizalmát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!