Amikor egy óra vezetésért elkérnek 10ezer forintot, az máris 300ezerig pörgeti a számlát, és az még csak a közelező minimum.
Az említett 500ezer sajnos nem túlzott, és attól akár lényegesen több is lehet, sokaknak 50-60 óra gyakorlás után tudnak levizsgázni, és minden +10 óra, +100ezer, és még a többi kiadás nincs is benne.
A vezetésgyakorlás óradíja, és az óraszám jelenti a legnagyobb változót, amit előre nem is lehet jól kalkulálni, senki nem tudja, hogy mennyi gyakorlás után sikerül levizsgázni.
A falunkban lakik egy gyakorlati oktató, a fiam nemrég érdeklődött nála, mert az unokám tervezi a B-kategóriát megszerezni.
Ahol az oktató dolgozik a közeli városban, ajánlotta, hogy nézzük meg a honlapon, mert tételesen fel van sorolva. Annyit adott meg, hogy nála 8500 Ft egy óra vezetés.
Az iskola honlapja szerint:
Elméleti tanfolyam: 35 000 Ft.
Gyakorlati vezetés: 8 000 Ft/órától, 30 óra a falubeli oktatónál 255 000 Ft.
Közlekedési alapismeretek vizsgadíja (hatósági ár): 4 600 Ft.
Forgalmi vizsga díja (hatósági ár): 11 000 Ft.
Közlekedési elsősegélynyújtási alapismeretek oktatás: 12 000 Ft (Nem kötelező, de részt akar venni rajta.)
Közlekedési elsősegélynyújtási alapismeretek vizsga díja (hatósági) ár: 18 000 Ft.
Ez, összesen 335 600 Ft. Például, plusz 10 gyakorlati órával 420 600 Ft, bár az oktató azt mondta, hogy nála a tanulók nagy része pótóra nélkül szokott sikeresen vizsgázni. Akit reménytelennek tart, annak kevés óra után ajánlani szokta, hogy ne folytassa, ne költse tovább a pénzt; ha mégis folytatja, ő mindent megpróbál, azt is felajánlja, hogy ha gondolja, segít neki másik oktatóhoz váltani, de az szokott bekövetkezni, hogy sorra bukik vizsgákon.
Nekem negyedjere sikerult at mennem sajnos.73 oram volt, 786 ezer forint lett a vege.
Nekem 9 ezer volt egy vezetesi ora,de megyenkent elegge valtozoak az arak.
Szabolcs megyeben vizsgaztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!