Csak én érzem "feleslegesnek" a jogosítvány megszerzéséhez az egészségügyi vizsgát?
Bocs ha hülyén fogalmaztam meg a kérdést.
Szóval tegyük fel előttem a forgalomban történik egy baleset.
Amíg az ilyen kisebb-nagyobb koccanások/ütközések, amikor még az utasok ki tudnak szállni (akár segítséggel,stb) ott még nincs gond hogy segítsek.
De mikor már nagyobb horderejű a dolog, vér van, csúnya látvány,stb. ott én már inkább rosszul vagyok a vértől (ájulás közeli érzés keringet,stb), ott nem hogy segíteni nem tudok, hanem még hátráltatnám is a dolgot, hogy még engem is össze kéne kaparniuk.
Lehet megkövezni, de én ilyen esetben max az autómból hívnám a segítséget...bár olyat nem tudnék ellenőrizni ilyenkor hogy hány és milyen súlyos sérült van,stb.
Szóval a kérdésben úgy értettem hogy felesleges, hogy hiába végzem el én a tanfolyamot, komolyabb esetekben érdemben nem tudnék úgysem segíteni :(
Szerencsére hamarosan kőkemény pszichológia vizsga is lesz.
Hátha visszamenőleg is megcsinálják akinek már van jogsija.
Mert akinek SUV-ja van simán átmegy rajtad és észre sem veszi, vagy úgy tesz mintha nem vett volna észre.
Én nem hogy nem érzem feleslegesnek, hanem alapvetően tanítani kellene az elsősegélyt jogosítványtól függetlenül is.
Nálunk előadáson mindenről is volt szó, elmondta akár az előadó akár a vizsgán a vizsgáztató, hogy nem az a célja ennek, hogy te ott helyben orvossá avanzsálva magad levezess egy életmentő műtétet. De fontos, hogy az életben BÁRHOL előforduló esetekre képes legyél megfelelően reagálni.
#7 Nekem mindig az Indiai balesetes videók ugranak be.
Odagyűlik 1 millió indiai, de egyik sem segít semmit. Pedig lehet csak egy stabil oldalfekvés kellene meg a légutak biztonsága, hogy a szerencsétlen legalább ne fulladjon meg.
Vagy például kisgyereket keresztül megy az autó, anyuka meg odarohan, felkapja és elkezdi rázogatva babusgatni. Ilyen esetekben pont az lenne a lényeg, hogy lehetőleg hagyjuk a sérültet abban a testhelyzetben amiben van, ne mozogjanak el az eltört csontjai, stb.
Vagy láttam olyat ahol az úton fekvő körül guggoltak vagy 5-en, aztán jött egy autó és elgázolta mindegyiket. Ilyen esetben jön ugyebár a helyszín biztosítása, hogy adott esetben valaki jelezze az autósoknak, hogy baj van, vagy mondjuk arrébb vigyék a sérültet, ne az út közepén legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!