Felétek van valami köze a valósághoz a Holtankoljak.hu oldalon megadott áraknak?

Nem, nagyon ritkán frissítik.
Inkább a waze-n szoktam nézni az árakat.

"A Holtankoljak.hu portálon megjelenő árakat a töltőállomások üzemeltetői, mint szolgáltatók biztosítják! A holtankoljak.hu üzemeltetője ezen információkat nem ellenőrzi, azoknak megjelenési lehetőséget biztosít! Ha regisztráltál az oldalra, az adott töltőállomásnál tudod jelezni, hogy a megjelenített ár eltér a töltőállomáson tapasztaltnál. A töltőállomás üzemeltetője erről azonnali üzenetet kap!"
Ez a siton olvashatod. Gyakorlatilag annyit tesz, hogy ha a kutak hazudnak, akkor a holtankoljak is...
Megjegyzem az árváltozásos idegeskedés inkább lelki dolog.
Ha 30 liter benzinnel lenne tele a tank, és 10 forintot emelnek, akkor az 300 Ft "spórolás". Ha oda-vissza 10 km-t kell megtennem, akkor az kb. fél liter üzemanyag, vagyis már el is tapsoltam amit megspóroltam.

Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint másfelé se foglalkoznak ezzel a kutak.
3
Igen, ezt olvastam, de ebből arra lehetne következtetni, hogy nagy ritkán egy-egy benzinkút nem frissíti az adatokat. Viszont gyakorlatilag soha, semmi nem stimmel.
Én nem 300 Ft-ért akarok elmenni, hanem ha üres a tank, és mondjuk 15 Ft-tal olcsóbb az egyik kút, és tankolni akarok 50 l-t, akkor már 750 Ft a különbözet. És nagyjából mindegy, hogy melyik kút felé kanyarodok.

Az Auchan ráadásul kiírja a honlapjára az aktuális árakat. Valamiért a menő MOL-nak, OMV-nek, Shellnek még nem sikerült ez.
Az auchant általában úgy árazzák be, hogy az legyen a legolcsóbb a környéken, így ebből következtethetsz.

Mondjuk nekik nem az üzemanyagból kell megélniük, így akár haszon nélkül is árulhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!