Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Felétek van valami köze a...

Felétek van valami köze a valósághoz a Holtankoljak.hu oldalon megadott áraknak?

Figyelt kérdés
Én bárhol tankolok, hazaérve megnézem, és soha nem azt az árat látom megadva.
2024. márc. 23. 07:17
 1/10 anonim ***** válasza:
8%
Nemtom, én itthon töltöm napelemről az autómat, ezt a csóró benzinkútra járkálást évekkel ezelőtt elengedtem.
2024. márc. 23. 07:31
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem, nagyon ritkán frissítik.

Inkább a waze-n szoktam nézni az árakat.

2024. márc. 23. 08:27
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

"A Holtankoljak.hu portálon megjelenő árakat a töltőállomások üzemeltetői, mint szolgáltatók biztosítják! A holtankoljak.hu üzemeltetője ezen információkat nem ellenőrzi, azoknak megjelenési lehetőséget biztosít! Ha regisztráltál az oldalra, az adott töltőállomásnál tudod jelezni, hogy a megjelenített ár eltér a töltőállomáson tapasztaltnál. A töltőállomás üzemeltetője erről azonnali üzenetet kap!"

Ez a siton olvashatod. Gyakorlatilag annyit tesz, hogy ha a kutak hazudnak, akkor a holtankoljak is...

Megjegyzem az árváltozásos idegeskedés inkább lelki dolog.

Ha 30 liter benzinnel lenne tele a tank, és 10 forintot emelnek, akkor az 300 Ft "spórolás". Ha oda-vissza 10 km-t kell megtennem, akkor az kb. fél liter üzemanyag, vagyis már el is tapsoltam amit megspóroltam.

2024. márc. 23. 10:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem se a holtankoljak, se a Waze nem mutat pontos árat. Láttam már 50 forintos eltérést is. Én LPG-vel járok, és hosszabb út esetén előre megnézem, hogy útközben hol tudok legolcsóbban tankolni, szinte sose jó ár van megadva, mindig drágább az üzemanyag.
2024. márc. 23. 11:32
 5/10 anonim ***** válasza:
#4: Az LPG-t kevesen frissítik.
2024. márc. 23. 12:22
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint másfelé se foglalkoznak ezzel a kutak.

3

Igen, ezt olvastam, de ebből arra lehetne következtetni, hogy nagy ritkán egy-egy benzinkút nem frissíti az adatokat. Viszont gyakorlatilag soha, semmi nem stimmel.

Én nem 300 Ft-ért akarok elmenni, hanem ha üres a tank, és mondjuk 15 Ft-tal olcsóbb az egyik kút, és tankolni akarok 50 l-t, akkor már 750 Ft a különbözet. És nagyjából mindegy, hogy melyik kút felé kanyarodok.

2024. márc. 23. 17:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Én minden kutat az Auchan áraihoz hasonlítok. Annak az árait mindíg tudom, mert jellemzően ott tankolok. Ha porzik a tank és pár forint különbséget látok, akkor nem vacakolok, max nem nyomom tele.
2024. márc. 23. 17:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Az Auchan ráadásul kiírja a honlapjára az aktuális árakat. Valamiért a menő MOL-nak, OMV-nek, Shellnek még nem sikerült ez.

Az auchant általában úgy árazzák be, hogy az legyen a legolcsóbb a környéken, így ebből következtethetsz.

2024. márc. 23. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk nekik nem az üzemanyagból kell megélniük, így akár haszon nélkül is árulhatják.

2024. márc. 23. 19:46
 10/10 A kérdező kommentje:
A MOL (meg azt hiszem, a Shell is) minden kúton más áron adja a benzint és a gázolajat. Még a városban lévő két kúton is más árak vannak. Attól függően, hogy mennyire forgalmas az adott hely, meg főleg hogy az emberek mennyire tudnak máshová menni tankolni. Ezért nem részletezik.
2024. márc. 24. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!