Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az általános müveltséghez...

Az általános müveltséghez tartozik az autók ismerete?

Figyelt kérdés

26 éves férfi vagyok, nincs jogsim és soha nem érdekeltek az autók, nemrég pedig volt egy kisebb incidens emiatt a munkahelyemen. Történt ugyanis, hogy a főnököm házon kívül volt és kereste valaki, de nem mutatkozott be. Csak annyit tudok, hogy egy szürke kombival volt, majd kérdezte a főnököm, hogy milyen kombi? A6 audi vagy astra? (mert 2 személyre is illett a leírás) Mondtam, hogy nem tudom, mert nem ismerem az autókat, csak annyit tudok, hogy szürke kombival jött. -Már ekkor hülyén nézett, de nem mondott semmit.

Kicsivel később kiderült, hogy nem kombi volt, hanem egyterü. Erre a főnököm gúnyosan odaszólt, hgy "b+, nem tudod mi a különbség a kombi és az egyterü között??"

#autó #kultúra #kombi #általános müveltség #egyterü
2024. márc. 13. 06:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Néhany éve tanúként személyleírást, pontosabban autóleírást kellett adnom a rendőröknek. Kerdérdezik milyen autóval volt?

-piros bukólámpás mx-5

-mi az az mx-5? Ez milyen márka?

-Mazda

-Mi az a bukólámpa?

Na itt nehezemre esett visszafolytani a nevetést :D Az még teljesen oké, hogy nem ismeri a mazdákat, nem is elvárható senkitől. De hogy rendőr létére ne tudná mi a bukólámpa...

2024. márc. 13. 10:53
 12/19 A kérdező kommentje:
Nahát a bukólámpát azt pont ismerem, pedig nem vagyok rendőr :D Knight Rider Kit volt olyan
2024. márc. 13. 10:59
 13/19 anonim ***** válasza:
Ez nem általános műveltség kérdése. Két idióta találkozott, amíg csak egy van, addig kezelhető az ilyen helyzet
2024. márc. 13. 11:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Én nem ítéllek el emiatt csak nekünk autó b@ziknak nyilván furcsa. Kb annyit tudsz akkor a kocsikról mint egy átlagos nő, de ettől nem vagy rossz ember. Tetszett amit a 9-es és 11-es írt. Na meg az is igaz, hogy jó pár éve szinte csak kretén kinézetű autókat gyártanak. Hányinger....
2024. márc. 13. 11:50
 15/19 anonim ***** válasza:
Hárman vagyunk barátnők, az egyiknek van egy SUV-ja, a másik rá egy évre vett egy SUV-ot. Erre mondja az első, hogy azért vett SUV-ot, mert őt utánozza. Én meg rákérdeztem, miért, neked SUV-od van? Pedig van autóm nekem is ( nyilván nem SUV) de basszus, nekem pont elég ha azt tudom, hogy cseréljem ki rajta a kereket, nézzek olajszintet, mit tankoljak bele, feltöltsem az ablakmosót. Ennél többet, hogy milyen típuscsoportba tartozik egy-egy autó, ne kelljen már tudnom. Nagy. Vagy kicsi. Ennyi elég :D
2024. márc. 13. 12:34
 16/19 anonim ***** válasza:
#4 pont így vagyok ezzel én is :D
2024. márc. 13. 23:31
 17/19 Alex Fly ***** válasza:
Miért tartozna hozzá? Nem.kötelező mindenkinek érdeklődnie az autók iránt... Ugyanilyen alapon én is elvárjam, hogy minden egységsugarú átlagember meg tudjon különböztetni pl. egy cyclocross kerékpárt egy graveltől? Vagy hogy tudja, mi a különbség a DH, a FR és egy trailbringa között?
2024. márc. 14. 06:26
 18/19 anonim ***** válasza:
#17: bármilyen meglepő, a bicikli alapkategoriák is az alapműveltség része. Persze te most túlzasba estél, ahogy szoktad
2024. márc. 14. 06:33
 19/19 Alex Fly ***** válasza:
@18: nem nagyobb túlzás, mint a kérdező esete...
2024. márc. 14. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!