Olyan mennyire gyakran esik meg, hogy valakitől elveszik a jogosítványát, de ő nem törődik vele, és ugyanúgy autóval jár?
Ezen már én is gondolkoztam. De a tények azok tények. Nemtől és kortól függetlenül bárkivel megeshet ez a szituáció. Mármint az érvényes jogosítvány nélküli vezetés. Ha bevonják, vagy jön a határozat az eltiltásról, akkor attól a pillanttól fogva te nem rendelkezel vezetői engedéllyel, gyalog kakukk vagy, magyarul.
Ez olyan dolog, mint amikor az ember nem rendelkezik az adott kategóriára érvényes vezetői engedéllyel.
Például:
AM kategóriával A1 kategóriás motort vezet.
A1-vel A2 kategóriás motort vezet.
A2-vel A kategóriás motort vezet.
Sima B kategóriával mezőgazdasági vontatót és 2 db nehézpótkocsit húz, pedig ehhez külön T kategória kell, vagy C1+E vagy C+E kategória.
Ne feledjük ki a B kategóriás jogsisokból azokat sem, amikor platós, dobozos, ponyvás teherautóval mennek, 3500kg felett.
Vagy amikor B kategóriával húz maga után traileren 2 autót, amit éppen most hozott haza osztrákból.
Stb stb...
El nem hinnétek mennyi ember van, aki így csinálja a mai napig. Az elején mindenki izgul, de aztán jön a felbátorodás. Ma nem kaptak el, áh csak nem pont holnap fognak, és nagy nyugodtan ülnek be az autójukba, mintha minden okés lenne.
Azért, ha valakinek elveszik a jogosítványát, annak oka van. Vagy a saját marhasága, hogy összegyűjti a pontokat, vagy ittas és / vagy drogos állapotban történő gépjárművezetés. (Vagy halálos közúti baleset okozása, a figyelem és / vagy a rutin hiányából adódóan.) Egyébként megsúgom, hogy amíg drogos állapotban kapnak el, csak XY időre eltiltást kapsz, ha ittas állapotban, akkor pedig bevonják a jogosítványt és újra kell vizsgázni az egészből.
Mikor pizzafutárkodtam 2017-től 2019-ig bő 2 évig főállásban, volt egy srác, aki a barátnőjével dolgozott nálunk. Nem egészen 3, azt hiszem 2,5 évvel idősebb nálam, de emlékszem mikor odajöttek dolgozni.
Mint kiderült, a srác állandóan drogozott, ivott. A saját autóit összetörte többször, balesetet okozott, a haverjainak a kocsijait összetörte, megtörte stb.
Egyszer egy nagyvárosban a 4 sávos úton közel 200km/h-val ment. A városból kijutott, viszont visszafelé már fának csapódtak, szintén nem kis sebességgel, viszont apró zúdódásokkal szálltak ki. Ő is és az utasa is. Ekkora ebben az állapotban alkohol, fű, speed és extasy hatása alatt volt.
Szerintem akkor vehették el a jogosítványát is, még a barátnője mondta, az eset után hónapokkal. De többször autóba üllt utána. Bérelt autók, az apja autója stb. És a barátnője is tudott róla, mégis a barátja szüleinek a szemébe röhögött ezáltal, hogy hagyta ezt az egészet. Ennyire komolyak csak az emberek. Semennyire.
De lehetne az illető egy idős mami, papi, vagy éppen egy 10-20 éves srácnak vagy lánynak az anyja apja, aki szintén ilyen felelőtlen, és a gyerek nem is tud róla. (Mondjuk semmi köze hozzá egy gyereknek, csak a koppanást tudom elképzelni a részéről, amikor belefutnak egy közúti ellenőrzésbe.)
Ez a drogozásra is igaz. Rengeteg ember megy el mellettünk az utcán, vagy utazunk vele együtt tömegközlekedésen, akiről nem is gondolnánk, hogy drogozik. Például füvezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!