Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Olyan mennyire gyakran esik...

Olyan mennyire gyakran esik meg, hogy valakitől elveszik a jogosítványát, de ő nem törődik vele, és ugyanúgy autóval jár?

Figyelt kérdés
Akár ideiglenesen, akár véglegesen veszik el. A lényeg, hogy ő sz*rik bele, és ugyanúgy használja az autóját, mintha mi sem történt volna. Ilyen milyen gyakran esik meg? Ismertetek esetleg ilyen valakit?

márc. 10. 13:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
9: Tényleg ennyire gyakori lenne? Azt gondoltam, eseményszámba megy. Olyanokat persze én is láttam már, hogy valakik úgy vezettek, hogy sosem volt jogosítványuk. (Ezeknek a zöme bűnöző alkatú volt, akikkel hálistennek már vagy 20 éve nem vagyok semmilyen kapcsolatban.) De olyat még nem, hogy volt neki, elvették, és utána ugyanúgy vezetett. Mert én pont, hogy azt gondolnám, ha már lerakja a jogsit, akkor szabályokhoz akar igazodni. Vagyis, hogy aki annyira törvényeken kívülinek hiszi magát, az szerintem nem is vesződik a kreszvizsgával, hanem eleve anélkül vezet.
márc. 10. 16:21
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Ha szerinted az alkoholos befolyás alatti vezetés nem nagy dolog, akkor nincs miről beszélni szerintem
márc. 11. 07:05
 13/23 A kérdező kommentje:
12: Szerintem az a nagy dolog, ha totál ittasan vezet valaki. Én abszolút egyetértek azokkal az országokkal, ahol a tolerancia enged 1 vagy 2 sörnek megfelelő mennyiséget.
márc. 11. 09:09
 14/23 anonim ***** válasza:
75%

#13: És hol a határ? Egyénileg és egyén aktuális állapotát tekintve is? Pl. Éhgyomorra fáradtan, vagy kiphenten, jólakottan.

Aki nem bírja ki, hogy ne igyon, mert vezet, az meg már alkoholista és amúgy se vezessen.

márc. 11. 11:21
 15/23 A kérdező kommentje:
14: A statisztikák szerint nincs több baleset a toleráns országokban. Mindazonáltal fáradtan és kiéhezve volánhoz ülni már önmagában kockázatos.
márc. 11. 13:57
 16/23 anonim ***** válasza:
74%
Most eszembe jutott erről hogy kb. egy hónapja Budapestről jöttem hazafelé Győrbe az M1-esen este 11 és éjfél között, amikor láttam egy autóst aki eléggé összevissza hullámosan ment. Amikor leelőztem láttam hogy lefelé nézett, szerintem elaludhatott. Kicsit később visszaelőzött, akkor megnyugodtam hogy felébredt talán nem lesz gond, de aztán később megint beértem és ugyanolyan hullámosan ment. Akkor nekem már le kellett mennem a lehajtón, így nem tudom mi történhetett vele. Nem tudom hogyan tudtam volna segíteni neki hogy ne értse félre, de nyilván nem akartam balesetet én sem így nem kockáztattam meg hogy bármit is közbeavatkozzak.
márc. 11. 15:22
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Apamtol elvettek a jogsit kb 10 eve es egy tanfolyamra kellett mennie hogy visszakapja. A faluban ment autoval napkozben , a varosba nem ment be.

A tanfolyam nem a kozeli varosban volt hanem egy tavolabbiban. Elment busszal es ott a csoportban volt egy ember aki kornyekunkon lakott. Felajanlotta apamnak hogy mehet vele mert o autoval megy at minden alkalommal. Nem zavarta hogy nincs jogsija es pont azon dolgozik hogy visszakapja.

Igazabol kicsi az eselye hogy megallitanak de elofordul. A masik rizikos dolog hogy ha epp baleseted van, akar ugy is hogy te vagy a vetlen. Ekkor a jogsit tuti elkerik.

jún. 13. 18:00
 18/23 anonim ***** válasza:

Honnan lehet tudni, mennyire gyakori? Sehonnan.

Legyen mondjuk 17 893 eltiltott. Megbukik 50. Az miböl lehet tudni, hogy 17 843-ból mennyien vezetnek?

jún. 14. 07:19
 19/23 A kérdező kommentje:

17: Nem értem. Most akkor apád vitte a csoporttársát vagy a csoporttársa őt? Vagy a csoporttársa is el volt tilva, és visszaszerzésen dolgozott? Ez egy kimondottan eltiltottaknak tartott tanfolyam volt?

18: Fölösleges belekötni a fogalmazásomba és trollkodni. Nyilván úgy értem a kérdést, hogy akik olvassák, azoknak esetleg van-e ilyen ismerőse és/vagy hallott-e már ilyenről, ha igen hány, illetve hányról.

jún. 14. 07:26
 20/23 anonim ***** válasza:
50%

19. Semmiféle trollkodás nincs a részemről. A fogalmatásodba sem kötöttem bele.

Ami most írsz, annak meg semmi köze a kérdésedhez. Semmi!

Abban az áll, hogy mennyire gyakori, és nem az, ki mennyiről hallott. Én pl. csak a sajtóhírekből tudok néhányat. A környezetemből senkit. De nem is beszédtéma. Lehet, senkinek sincs.

jún. 14. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!