Használtautónál az eladó fizeti az állapotfelmérést?
Figyelt kérdés
Meg akarják venni az autóm, de előtte átnézetnék egy szervizzel. Ezzel nincs is problémám, csakhogy a vevő nem akarja kifizetni az állapotfelmérés díját, mert szerinte az az eladó kötelessége. Ha biztosan tudnám, hogy utána meg is veszi az autót, akkor eltekintenék az összegtől, de ha eláll a vételtől, akkor feleslegesen dobtam ki a pénzt. Valóban ez a szokásos eljárás, hogy ezt az eladó fizeti?márc. 3. 13:32
11/16 anonim válasza:
#7 Kifizeti a vevő és annyival kevesebbet fizet, ha megveszi.
12/16 Koplárovics Béci válasza:
Senkinek sem KÖTELESSÉGE. Tedd fel az eladónak a kérdést, hogy ha te viszed el állapotfelmérésre, akkor nyilván te válszthatsz szervizt is. Ha te választasz szervizt, akkor mennyire fog megbízni annak az állapotfelmérésnek az eredményében?
13/16 anonim válasza:
Nepper a vevö azért akarja veled csináltatni. Nekem az eredetvizsgát akarta a vevö vátig kicsikarni.
14/16 anonim válasza:
Nincs erről törvény. Ahogy az eredetvizsga díja, az átvizsgálás is megegyezés kérdése.
15/16 anonim válasza:
Mond neki hogy elengeded azt a 15 ezret az auto arabol. Ha nem veszi meg csak atnezeti akkor nem buksz semmit mert o fizette. Ha meg megveszi akkor annyival olcsobban adod neki. Ez nem olyan nagy osszeg manapsag.
Annak kell fizetnie aki meg akarja csinaltatni az allapotfelmerest.
16/16 anonim válasza:
Ennyire ne legyen fontos az eladas. Majd jon masik vevő. Nekem volt két érdeklődőm, természetesen annak adtam el aki nem nyaggatott szerviz átvizsgálással. Ha nem ért hozzá , hozzon el egy hozzáértő ismerőst, ne kelljen már elrángatni engem szervizekbe. Az meg hogy az eladónak kell állnia az meg nár pofátlanság. Hajtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!