2 hónap alatt lemerülhet egy feltöltött akku használat nélkül?
Figyelt kérdés
Suzuki GS500-ba tavaly augusztusban vettem az akkut és szeptember végén szereltem le, aztán behoztam a házba és egész idő alatt kb 20C fokos környezetben volt. Decemberben visszatettem a motorba és járattam néhány percig, aztán újra le, felötölttem és újra elkonzerváltam mostanáig. Most újra elővettem, de már annyi áram sem volt benne, hogy a lámpákat müködtesse, nemhogy az öninditót. Normális, hogy decembertől mostanáig teljesen lemerüljön egy viszonylag új akku?2024. febr. 28. 10:00
1/2 anonim válasza:
Ha végig melegben volt, akkor szerintem nem normális.
2/2 anonim válasza:
26 éves Suzuki Swift, ötödik éves az akku, sosem szerelem ki, fűtetlen, különálló garázsban télen több mint két hónapot is állt az autó, és utána elsőre indult. Annyit segítettem, hogy indítózáskor benyomtam a tengelykapcsoló pedált, és annyi volt, hogy kicsivel később indult, 3-4 másodpercbe is telt, míg elindult a motor.
Jó régen volt, hogy többhavi állás után töltöttem az akkut, 4 Ah töltést vett fel, 45 Ah-ás akku ennyi töltéshiánnyal gond nélkül elegendő az indításhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!