Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Google Maps hogyan számolja...

Google Maps hogyan számolja ki az útvonalhoz szükséges időt?

Figyelt kérdés

Ugya ha kalkulálunk egy útvonalat, megadja hogy hány óra hány perc lesz mire odaérünk.

Ezt hogyan számolja ki a Google Maps? Összegzi hogy melyik útvonalon mennyivel lehet haladni illetve hagy egy kis ráhagyást mármint plusz időt?

febr. 5. 09:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%
Amióta először elhagytam egy telefonom, nálam be van kapcsolva a guglimapsban az, hogy visszanézhetem, mikor hol jártam, hol mennyi időt töltöttem. Abból pl. simán kiszámolják. Már azt is felismeri más felhasználók idejével összevetve, hogy mikor autóztam, mikor vonatoztam, mikor motoroztam.
febr. 5. 12:36
 12/16 anonim ***** válasza:
74%
#5 Pedig de, nyugodj meg, kitalálja. Gyalogosként én mindig ráverek 3 percet, de ezt tudom is magamról. Autós útvonalszámítást ha motorral csinálok, félórás meg háromórás úton is 15 percet verek rá. Ha 180-nal megyek 110 helyett a 170 km-es úton, akkor is.
febr. 5. 12:38
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Senkit nem érdekel és nem is érdemes azt az időt figyelembe venni.
febr. 6. 11:26
 14/16 anonim ***** válasza:
58%
13. Szia! Bemutatkozhatom? Senki vagyok. Engem érdekel.
febr. 6. 11:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"De nem is kell pontosan tudnunk, mert van egy jó módszer ami mindig működik:

Ahány km annyi perc." - Ez nem működik

febr. 6. 17:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, már jó ideje összekötötték a Waze és a Google Maps rendszerét, mindkettő tud más autósok közlekedési infóival, jelzéseivel is számolni. Ha van egy útszakaszról elegendő infó, akkor látják azt is, hogy épp mekkora a forgalom.

Nyilván ha nem azonnali indulást választasz, hanem csak jövőbeli menetidőt, akkor legfeljebb statisztikai alapon tudja megbecsülni, hogy azon az útvonalon mások kb. milyen tempóval tudtak haladni, hogy szokott a gyakorlatban menni, ez alapján mi várható.

Hogy pontosan mit és hogyan vesz figyelembe ténylegesen, az már egy sokkal összetettebb kérdés. Ezt egészen biztosan nem árulja el a Google - esélyes, hogy akár naponta, vagy akár személyenként is változik, hogy mit hogyan számol ki a rendszer.

A Google különösen hírhedt róla, hogy nagyon szeret sok féle matematikai modellel és módszerrel kísérletezni. Az is simán lehet, hogy a folyamatosan fejlesztett algoritmusokból is mindig más fajtát használ és ezeket is osztályozza, hogy az előzetes becsléshez képest a tényleges hatásfok mennyire vált be és ez alapján fogja később másoknál vagy újra használni, vagy akár soha többé nem használni azt az adott módszert.

febr. 15. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!