A képen látható táblánál megbüntettek. Jogos-e a büntetés?
A képen látható utcában parkoltam bal oldalt, bőven a jobb oldalról csatlakozó utca után.
[link] ,18.9631975,3a,90y,337.8h,89.07t/data=!3m6!1e1!3m4!1sNajyzabfSKy4NHebn2oGug!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
(Ha a linkre kattintva nem működik, akkor másold ki a teljes linket és úgy tedd be a böngészőba)
Megbüntettek. A büntetés alapja az volt, hogy nem tettem ki a kis műanyag órát az ablakba, és így nem tudták megállapítani, hogy mióta parkoltam ott.
Az érveim:
1. Legfelül egy várakozni tilos tábla van.
2. Várakozni tilos tábla hatályát a kereszteződés megszünteti.
3. Parkolóövezetet kijelölni a kék alapon fehér P betűs táblával lehet, és az valóban nem veszti hatályát az útkereszteződésnél.
4. Még az kérdéses, hogy mi számít kereszteződésnek? Mert ha az a kereszteződés nem számít annak, akkor nem veszti hatályát a várakozni tilos tábla. Igaz, az a jobb oldalon van, én meg a bal oldalon parkoltam.
A jobb oldali utcához ki van téve zsákutca tábla, és egy elsőbbségadás kötelező tábla is az onnan kijövőknek.
Továbbá, abban sem vagyok biztos, hogy ez a tábla igy egyáltalán szabályos-e. Tehát ilyen módon ki lehetne jelölni parkolót? Szerintem nem, de erre nem találtam jogszabályt.
Válaszokat előre is köszönöm szépen.
Eléggé zavaró az összkép, mivel tényleg a kereszteződés túloldalára szokás az ilyesmit kitenni. Először hirtelen azt hittem a LIDL parkolóra vonatkozik a korlátozás. :D
Szóval szerintem egy próbát megér, azzal az érvvel, hogy nem volt egyértelműen kitáblázva.
"nem tettem ki a kis műanyag órát az ablakba,"
Milyen órát?? Azt ki adta neked hogy tegyed ki az ablakba?
Az ilyen korlátozott idejű parkolókban el kell helyezni az autó szélvédője mögött egy kis papír órácskát, beállítva, ami alapján ellenőrizhető, hogy mikor álltál meg, és nem lépted-e túl a limitet. Papírboltban, nyomtatványboltban lehet kapni.
Így néz ki, mint ami az alábbi cikkben van a képen:
Mindenkinek köszönöm szépen a választ.
Sajnos úgy tűnik, hogy jogos a büntetés, legalábbis az alábbi dokumentum 15. § (1) c. pontja alapján.
Mindenesetre azt leszögezhetjük, hogy a tábla elhelyezése meglehetősen aljas, és erősen azt az érzetet kelti az emberben, hogy szándékosan tették így, hogy minél több "pézike" folyjék be a kasszába.
// „(Ha a linkre kattintva nem működik, akkor másold ki a teljes linket és úgy tedd be a böngészőba)”
Helyénvalóbb, ha egyszerűen használható elérhetőséget adsz meg.
• Baloldali felső részen levő fekete téglalapban a függőleges hármaspontra kattintás;
• Kép megosztása vagy beágyazása;
(• Link küldése, ez az alapeset);
• LINK MÁSOLÁSA
Ilyen egyszerű elérhetőség adódik: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!