Most akkor tartsam a kezem a váltón, vagy ne?
Csak nemrég óta van jogsim, és az oktató szigorúan úgy tanította, hogy ne tartsam a kezem váltón, csak addig amíg beteszem az adott fokozatba, aztán el kell engedni, és két kézzel kell fogni a kormányt.
Vele ellentétben a párom azt mondja, hogyha például egy parkolóból tolatok ki, akkor ne is vegyem le a kezem a váltóról, mert ha már kigurultam az útra, akkor mihamarabb egyesbe kell tenni, hogy ne akadályozzam a forgalmat.Tehát ha R fokozatból akarok 1-be váltani, akkor azidő alatt végig fogjam a váltót.
Vagy azért dudált le, mert úgy, tolattál ki, hogy nem adtál elsőbbséget. Vagy azért, mert szimplán egy türelmetlen gyökér.
Ezek közül egyiken sem segítene a váltó szorongatása.
Köszönöm a válaszokat! Ha már itt tartunk, akkor van még egy homályos folt:
Úgy tanultam, kétirányú út esetén semmi estben sem szabad áthajtani picit sem a szembesávba (hacsak valami jelzés erre nem utasít), és még a felezővonal érintését is kerülni kell.
Na most a párom megint azt mondta, hogyha szemből és hátulról sem jön senki, akkor nyugodtan lehet érinteni bal kerékkel a vonalat, hogy ne menjek a sáv közepén levő kátyúba.
Most akkor kátyú kikerülés esetén szabad az út közepén menni, ha épp egyedül vagyunk az úton?
"Úgy tanultam, kétirányú út esetén semmi estben sem szabad áthajtani picit sem a szembesávba (hacsak valami jelzés erre nem utasít), és még a felezővonal érintését is kerülni kell."
Rosszul tanultad. Ha nincs záróvonal, akkor előzéskor és kikerüléskor is mehetsz a szembesávban.
Az úthibákat nyilván kikerülheted, ha biztonságosan megtehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!