Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Volt már megúszott büntetésetek?

Volt már megúszott büntetésetek?

Figyelt kérdés

Van sztoritok olyan esetekről, amikor hibát követtetek el, és rendőr megállított, de kimagyaráztátok, vagy megúsztátok más módon?

Mi történt, és hogy sikerült?

jan. 24. 11:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen. Kezdjük ott, hogy évekig motoroztam egy faluban 125-ösel,(csak b-s jogsim van, tehát ehhez nem jó), valamint a papírok nélküli krosszenduro. Amin látszott, hogy nem kis gép. Többször is találkoztam velük, de sose állítottak meg. Volt hogy kocsival többször elengedtek úgy hogy nem voltak nálam az iratok. Csak simán jó fejek voltak. Volt két eset amikor kidumáltam magam. Behajtottam a behajtani tilosnál, ahogy szállok ki a kocsiból jön is két rendőr, hogy tudom milyen tábla volt? Mondom tudom, de én fáradt és beteg vagyok(részben igaz is volt) utána mondták, hogy figyeljek oda jobban és utána mehettem is :D Aztán volt, hogy útközben szedtek ki, az talán a jobboldali tompított volt kiégve és nem megint nem volt nálam irat. Amíg az egyik ellenőrizte a rendszámomat, addig a másik kérdezte, hogy hová tartok és mit csinálok ott? Én mondtam, hova megyek meg hogy nyílászárókkal foglalkozok, erre mondja hogy redőnyökkel is? Mondom persze és elég nagy kedvezményem ajtóra, ablakra is. Kért is egy elérhetőséget. Nem büntettek meg csak mondták, hogy menjek haza a papírjaimért. Na azóta keresett, de már nem is dolgozok ott :)
jan. 25. 08:47
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a történeteket!

Nekem két eset volt.

Ez nem igazán az a fajta megúszás, nem is akartam megosztani, de úgy gondolom mégis.

Idegen helyen voltam, és bementem egy olyan helyre, ahol tilos megállni. Ott álltak a rendőrök, valakit már igazoltattak. Nem vettem észre a táblát, és mentem volna a dolgomra, de azért a biztonság kedvéért megkérettem, hogy szabad-e itt parkolni. Mondta a rendőr, hogy "Látja ott azt a táblát?". Megköszöntem és elmentem onnan. Ha nem kérdezem meg, akkor én is kaptam volna egy csekket.

Másiknál csak utas voltam. Egy volt kollégám elhozott motorral, és út közben egy kereszteződésnél baleset volt. Ki is volt bójázva az út, és úgy kellett volna menni, hogy a rendőr autó mögött. Előtte is bőven volt hely, ezért a kollégám levágta az utat, ekkor a rendőr utánakiáltott. Megálltunk, és kérdezte a rendőr, hogy "Mi volt ez a manőver?". "Láttam, hogy szabad az út, ezért elmentem. Ennyi."- mondta a kolléga. Azt mondta a rendőr, hogy kap 15.000 ft bírságot, de végül szóltak neki a kereszteződésben, hogy menjen oda, ezért intett, és elmehettünk büntetés nélkül.

jan. 25. 10:19
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen, lakott területen mentem 64-gyel. Megállított a rendőr, benézett az autóba, látta, hogy hátul 2 gyerek, (péntek délután volt), kérdezte, hogy pihenni megyünk hétvégére a gyerekekkel, mondtam, igen. Erre mondta, hogy szerencsém van, mert 64-nél még el tud engedni, de 65 fölött központilag jönne a bírság. Jó utat kívánt és elengedett.
febr. 9. 04:02
 14/17 A kérdező kommentje:
#13 Rendes volt a rendőr.:)
febr. 9. 08:40
 15/17 anonim ***** válasza:

Na, tegnap hajnalban leírtam, hogy úsztam meg múltkor, erre tegnap 61-nél megbüntett egy rendőr 10.000-re. Mozgó kocsiból mérték, szürke A3-as Audiból, soha nem gondoltam volna, hogy rendőr. Megelőzött, majd a jobb első ablakon kimutatott egy piros tárcsát, amin az szerepelt, hogy "RENDŐRSÉG / POLICE". Sosem láttam még ilyet, először megijedtem, hátha nem is igazi rendőrök, de azok voltak, mert szabályos csekket adtak, és a felvételt is megnézhettem, amit készítettek.

A hátul ülő 9 éves fiam szólt utána, hogy ők is szabálytalanok voltak, mert kék villogó nélkül leelőztek, amikor én 61-gyel mentem, így ők akkor még többel kellett, hogy menjenek.

febr. 10. 13:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Még a 90-es években úsztam meg egy ittas vezetést. Haverokkal elmentünk diszkóba, ott megittam pár sört éjfélig, közben megismerkedtünk pár csajjal, akiket hajnalban haza kellett vinni kb. 20 km-re egy faluba. Mivel én már éjfél óta nem piáltam, azt hittem, hogy már sehol sincsenek a sörök, és mivel én voltam a legjózanabb, úgy döntött a haverom, hogy én vigyem haza a csajokat. Ideadta a BMW kulcsát, aztán mentünk. A faluban volt egy nagy kereszteződés, ahol minden irányból mindenkit megállítottak a rendőrök, akik két autóval négyen voltak. Persze én se úsztam meg. Teljesen nyugodt voltam, mert úgy gondoltam, hogy minden rendben van. Kérték az iratokat, sajátjaimat odaadtam, de a forgalmit nem találtam jó ideig, aztán az is meglett. Közben faggatott az egyik, hogy ki vagyok, kik a lányok, mit csinálok a lakhelyemtől 150 km-re, kié az autó, hogy került hozzám stb. Akkor jött a rendőrnek egy ötlete, hogy nyissam ki csomagtartót. Kinyitottam, ott benzines kannák és slag volt, amiről én nem tudtam. Egyből jött a megjegyzés, hogy biztos benzint lopni megyek. Közben a másik rendőr átnézte az iratokat, és azzal jött vissza, hogy hamis a forgalmi (ami akkoriban nem volt ritkaság).

Ha már elmondtam, hogy diszkóból hozom haza a lányokat, meg egyébként is elég problémásnak tűntem, elővette a szondát, hogy fújjam meg, én pedig becsületesen megfújtam, mert eszembe se jutott, hogy bármit is mutathatna. Pechemre bezöldült. Jöttek a kérdések, hogy mit ittam, mennyit ittam stb. Mondtam, hogy egyáltalán nem iszom alkoholt. Akkor cigi, rágó? Mondtam, hogy mindkettő. Hol a rágó? Előbb köptem ki. Akkor biztos rossz a szonda, fújjak mégegyet. Oké. Az is zöld lett. Vakarta a fejét, hogy mit csináljon velem, közben mondtam, hogy sose ittam még egy korty alkoholt se, bla, bla, bla. Úgy fél óra vallatás után visszakaptam az iratokat, és elengedtek bünti nélkül. Amikor kitettem a lányokat, mondták, hogy mellékutcákban kerüljem el visszafelé a rendőröket, de nem így tettem. Már messziről intettek is le, de mikor közelebb értem, megismerték az autót, és meg se kellett állnom. Félreált a rendőr, és intett, hogy tűnjek a szemük elől.

febr. 10. 14:17
 17/17 A kérdező kommentje:

#15 Ilyet még én sem láttam. Biztos, hogy figyelmen kívül hagytam volna, ha nincs villogó. Azt magyaráztam volna, hogy azt hittem, hogy vicc.

#16 Ez nagyon jó történet volt. Nagy szerencséd volt akkor. Érdekes, hogy kötekedően fogadtak, de a szondát meg nem vették ennyire nagy szigorral. Lehet elment a lelkesedésük a procedúra felénél. :D

febr. 15. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!