Volt már megúszott büntetésetek?
Van sztoritok olyan esetekről, amikor hibát követtetek el, és rendőr megállított, de kimagyaráztátok, vagy megúsztátok más módon?
Mi történt, és hogy sikerült?
Rengeteg.
De a legvicesebb a következő volt, amikor két fiatal rendőr elég rendesen megbüntetett volna, kb 6 hónapja lejárt műszaki miatt(valahogy haza kellett hozni az autót), majd összevissza firkálták a csekket, feljelentő papírt, amin végül a bíróság röhögött egy jót, hogy ők ezt nem fogadják el...
De már ezt tudtam előre is, mert jogász haver mondta, várjam meg, amíg jogerőre emelkedik, ne is foglalkozzak vele.
Vettem egy új (használt) kocsit, úgy emlékeztem 2 év műszakival adták el. Használtam teljes lelki békével úgy 1,5 évig amikor megállított a rendőr. Adom neki az összes papírt, mondja gond van - lejárt a műszaki. És tényleg, már 6 hónapja le volt járva. Megkaptam a büntit.
Hazafelé megint leint a rendőr, kérdezi tudom-e miért állított meg. Mondom tudom, a kollégája már reggel megbüntetett érte. Röhögött, elengedett.
Hozzá kell tennem napi használatban volt a kocsi, jellemző, hogy fél évig senki nem állít meg aztán egy nap kétszer..
Később Krakkóban dolgoztam, fateromék meg kijöttek velem 3 napra várostnézni és a belvárosban volt szállásuk. Mikor indultunk haza felvettem őket de egyszerűen nem találtam ki... Amerre a GPS vitt volna le volt zárva, minden más meg egyirányú. (ez még akkor volt mikor nem voltak online navigációk) Hát nem volt mit tenni, volt egy kb. 15 méteres szakasz ami nem egyirányú volt csak "behajtani tilos kivéve célforgalom", de az utca végén volt a főút ahonnan jöttünk, szóval tudtam ha oda eljutunk sinen vagyok. Hát a végén álltak a rendőrök, ki is szedtek, hogy mit csinálok. Mondtam a rendőr csajnak, hogy láttam, szánom bánom de fél órája itt keringünk és a GPS nem tudott kivinni, mert le volt zárva a másik út, stb... Mondta kövessem őket. Bepattant a kocsiba és az autópályáig kísért. Ott megintegettek, hogy menjek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!