Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ausztriában engedélyezett a...

Ausztriában engedélyezett a fedélzeti kamera ?

Figyelt kérdés

Egyes oldalak szerint igen, ha azt nem töltjük fel az Internetre, csak biztonsági célból használnám.

Más oldalak szerint büntetnek.

2023. dec. 25. 20:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%
Nekem fent vam. A kutya nem szolt érte még.
2023. dec. 25. 20:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A folyamatos rögzítés tilos. Akkor is, ha soha nem töltöd sem fel, sem le. Ha a készülék rögzítője alkalmas folyamatos felvételre, elkobozhatják és megbírságolhatnak.

Amelyik csak baleset érzékelésekor kezd felvenni, aztal nincs gond.

Ez az elmélet.

A gyakorlatban kehetnek a zsaruk lazábbak.

2023. dec. 25. 20:42
 3/11 A kérdező kommentje:

[link]

Itt azt írja, hogy amennyiben a természeti tájak rögzítésének céljából hasznàlom (szóval ez csak nappal …) akkor az nem rendellenes ameddig nem töltöm fel az Internetre.

2023. dec. 25. 21:18
 4/11 anonim ***** válasza:
42%

Én nem kockáztattam, levettem.

Amúgy látszik nem vezettél még Ausztriában 🙂

Tök felesleges... Ég és föld a vezetési kultúra ott vs nálunk.

2023. dec. 25. 21:46
 5/11 A kérdező kommentje:

7 éve dolgozom és vezetek Ausztriában . De mivel most lett először új auto így gondoltam rakok dashcamat… de azért jót kacagtam kedves utolsó :)

Egyébként ahol dolgozom az üzlet előtt, hetente van baleset . Többnyire öregek okozzák mikor kiéget kuplunggal 5000 fordulattal tolat ki a forgalomba, vagy éppen tolatás helyett egyesbe kapcsolva szántja végig az előtte levő / mellette levő autókat . ( majd elhajt ) 😂😂

2023. dec. 25. 22:00
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
A vezetési kultúra jobb. De azért nem annyira, hogy ne jöhetne jól egy dashcam.
2023. dec. 25. 22:35
 7/11 anonim ***** válasza:
50%

"Tök felesleges... Ég és föld a vezetési kultúra ott vs nálunk."

jah, igazi balfaxok. se jobbratartás, se index, csak álmodozás a belső vagy középső sávban 110-zel... valóban fantasztikus kultúra... akárcsak a németeknél. Európa legkarasztrófálisabb sofőrei a németek meg az osztrákok. bár a hollandoknál nem voltam még...

2023. dec. 26. 00:00
 8/11 A kérdező kommentje:

Kérdésre válaszoljatok .

Egyébként szerintem is szörnyű a vezetési stílusúk.

2023. dec. 26. 00:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vezetési kultúra jaja... a sok magyar török román azért kepviselteti magát szép számmal Bécsbe.
2023. dec. 26. 09:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#1 anonim válasza:

"Nekem fent vam. A kutya nem szolt érte még."

A kérdés nem az, hogy neked szóltak-e, hanem hogy engedélyezve van-e.

Lopni is LEHET, amíg észre nem veszik. Embert is LEHET ölni, amíg el nem kapnak. De ez nem jelenti azt, hogy engedélyezett lenne...

Ausztriában egyébként elég necces a helyzet ezzel a hülye megfogalmazással, hogy a tájat, meg az autós túrát lehet privát célra dokumentálni, de az állandó megfigyelés tilos. Nem egyértelmű, és a probléma sosem abból adódik, hogy van kamera vagy nincs, hanem HA EGYSZER olyan helyzetbe kerül az ember hogy ebből jogi eset lesz, akkor kinek lesz jobb ügyvédje...

2023. dec. 26. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!