Hirtelen Bécsbe kell mennem, de soha nem vezettem még külföldön, Van valami az osztrák szabályokban, ami az itthonitól eltér és különösen kell figyelni? Illetve Sopronnál lépnék határt, azaz útszakasz Bécsig nem fizetős?
Figyelt kérdés
Előre is köszi a választ.2023. dec. 8. 07:06
1/10 anonim válasza:
Településtábla nem jelent automatikusan 50 - et, ha előtte pl. 70 van, néha településen belül is mehetsz annyival, míg nincs áthúzott tábla, ill. 90 helyett 100 - zal mehetsz. Szabályokat tartsd be. Felénk nap közben még lassabban is mennek, mint lehet.
2/10 anonim válasza:
De fizetős, arra is autópálya van.
3/10 anonim válasza:
A sebességhatárokat mindig táblával oldják fel, ebben elég következetesek.
4/10 anonim válasza:
Téligumi, hólánc kell az autóba.
5/10 A kérdező kommentje:
Matricát megvettem most az ASFINAG oldalan, téligumi van, hólánc nincs. Hólánc nem csak a táblával jelölt utakon kell?
Menetrogzito van, azt le kell venni?
2023. dec. 8. 08:44
6/10 anonim válasza:
November 1 és április 15 között, télies útviszonyok esetén minden keréken téli gumi kell, legalább 4 mm profilmélységgel vagy legalább 2 hajtott kerékre hólánc.
A hólánc nem kötelező személyautókra.
A kamera nincs kifejezetten tiltva. Ha kérdezik, akkor mondd hogy nem rögzít.
7/10 A kérdező kommentje:
Rendben, koszonom a hasznos infokat.
2023. dec. 8. 12:00
8/10 tothp válasza:
Ez a sebességkorlátozás-tábla feloldás szabály engem is megviccelt. 40-eurós tréfa volt :-)
9/10 A kérdező kommentje:
Figyeltem sebessegre nagyon, majd meglatjuk.
Gondolom postan kuldik.
2023. dec. 10. 09:01
10/10 tothp válasza:
Azért vicces, mert kicsit más a logikája, mint nálunk. Kereszteződés, lakott terület tábla nem oldja fel. A felhajtónak külön jelzik, ha korlátozás alá eső útra érkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!