Manapság mi a büntetés ha jogsi nélkül vezetek személyautót?
Figyelt kérdés
azt hallottam hogy most valamelyik évben szigoritottak ezen a dolgon, de mi a büntetés pontosan? mondjuk személyautóval elkapnak, minden rendben van, autó papirjai, biztosítás, autó állapota, nem történt semmi baleset, csak megállított a rendőr rutinszerűen és nincs jogsim. milyen büntetést kaphatok?2023. dec. 7. 23:04
11/13 A kérdező kommentje:
én arra gondoltam hogy még egyáltalán nem volt jogosítványom és úgy büntetnek meg. ilyen esteben kb. milyen bírságra számíthatok? és ha jól értelmezem csak az büncselekmény, ha eltiltva vezetek?
2023. dec. 8. 14:09
12/13 anonim válasza:
2021 óta már emeltek a büntetési tételeken is. hatezer ötszázzal már nem úszod meg. Minimum 10 rongy vagy ha a legutóbbi emelés érvényes már erre is mint a gyorshajtásra akkor 30 ezertől indul a buli.
13/13 anonim válasza:
"és ha jól értelmezem csak az büncselekmény, ha eltiltva vezetek?"
Jól értelmezed kérdező DE!
- ha már másodszorra kapnak el ugyanezzel = bűncslekmény (mert halmozati )
- ha balesetet szenvedsz vagy okozol, és emiatt vétlen fél vagy résztvevő 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved akkor szintén bűncselekmény
- ha 8 napon belüli sérülést szenved a vétlen vagy harmadik fél akkor is bűncselekmény, mivel belép a halmozati tényező az alap szabálysértés miatt.
- továbbá automatikusan TE leszel a hibás a baleset okozásáért, ha betartottátok a KRESZT, ha nem.
- Mellesleg a hatóság saját jogkörben dönt úgy a pénzbírság összegéről a megadott tartományon belül, ahogy akar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!