Érvényes levelezős diákigazolvánnyal miért nem lehet diák vármegyebérletet venni?
Jogosan büntetett a kaller.
Az iskolával focizd le hogy adjanak olyan diákot amivel vehetsz kedvezményesen ob-t.
Addig amig ez nem sikeül, sajnos kénytelen leszel a többi 4millió másik halandó állampolgárhoz hasonlóan szabályosan jegyet/bérletet vásárolni.
Nézd meg hogy teljes áron a vármegye/országbérlet nem olcsóbb-e mint az összes jegy amit venned kell egy hónapban.
Vásárláshoz ajánlom a MÁV applikációt! Ha abban veszed a jegyeket, nem kell rohanni, sorban állni, stb. Vagy a jegy.mav.hu-t.
A rossz országbérletet hol vásároltad? Ember adta ki neked? Mert akkor ő sem volt a helyzet magaslatán... én odaadnám neki a büntetésről a papírt, hogy akkor lehet kifizetni.
Levelező/távoktatás tagozatos diák vagyok. Vehetek kedvezményes vármegye- vagy országbérletet is?
Nem. Kedvezményes vármegye- vagy országbérletet az vásárolhat, aki egyébként is jogosult bármilyen kedvezményes viszonylati bérlet megvásárlására.
Levelező/távoktatás tagozatos diákként csak teljesárú vármegye- vagy országbérletet vásárolhatsz, de nagy a valószínűsége, hogy még így is jobban jársz, mint korábban, hiszen az új bérletek nemcsak olcsóbbá, de kényelmesebbé is teszik számodra a közösségi közlekedés igénybevételét, miután autóbuszra és vonatra egyaránt érvényesek.
Nappali/esti tagozatos diák vagyok Magyarországon. A kedvezményes országbérlettel (diák esti, nappali) tényleg bárhova elutazhatok, mindegy, hol lakom vagy hol van az iskolám?
Igen, ezzel a bérlettel vonaton, helyközi autóbuszon, TramTrainen és HÉV-en szinte korlátlanul utazhatsz Magyarországon, amennyiben rendelkezel Magyarországon kibocsátott, érvényes diákigazolvánnyal, amelyen nappali vagy esti munkarend szerepel.
Arra azonban érdemes figyelned, hogy a korlátlanság csak a helyközi közlekedésre vonatkozik: a városhatárokon belüli, helyi járatokra nem. Ha erről többet szeretnél tudni, görgess a Városi közlekedés részhez!
Igen, jogosan büntetett, nem azzal van a baj.
A probléma inkább az, hogy estin vagyok és a diákigazolványon levelező szerepel, ami meg nem a suli hatásköre, hanem az Oktatási Hivatalé, mivel ő a kibocsátó. A suliban azt mondták, hogy már többször jelezték, hogy írják át estire a munkarendet, de nem hajlandóak.
Igen, ember adta ki a vármegyebérletemet, amit vígan használtam már 6 alkalommal, soha nem szóltak, hogy nem lenne szabályos, nem is sejtettem.
Tudom, hogy valamilyen szinten költői ez a kérdés, igazából nem vagyok nagy reményekkel, hogy találok megoldást, de azért köszönöm.
Akkor menj vissza ahhoz az emberhez és legalább egy tábla csokit kérj tőle kárpótlásul. Ha tudná mit csinál, nem büntettek volna meg...
A kalauzok közül sem végzi mindegyik lelkiismeretesen a munkáját, meg a pénztárosok közül sem.
Akkor van baj, ha ilyen párosításban kapod őket mint most.
Sziasztok.
Most olvastam el ezt a kerdest, nekem levelezős diákom van, bemetem a penztarba kiallított egy viszonylat igazolast és bérletet is adott, a lakóhely és a suli között.
Akkor most ez érvenytelen? Nekem honnan kellene tudnom, ha megkapom a viszonylat igazolást, hogy nem vehetek bérletet azért mentem a pénztárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!