Levelezős diákigazolvánnyal átszállás?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Engen felvettek Pécsre levelezős munkarendű szakra viszont én Békés megyében élek egy kis faluban ahonnan nem indul egyenes járat Pécsre csak átszállásal. A levelezős diákot pedig csak a lakóhelyem és az iskolám között tudom felhasználni a törvény szerint. Tehát én most felhasználhatom attól függetlenül mert átszállok?2019. szept. 3. 22:35
1/3 anonim válasza:
Levelező tagozatos tanuló, hallgató, a lakóhely és az oktatási intézmény között megváltható 50%-os kedvezményű helyközi menetjeggyel utazhat.
Az utazás történhet közvetlen járattal is, átszállással is, és akár többféle közlekedési eszköz (vasúti személyszállítás, HÉV, helyközi autóbusz-közlekedés, komp- és révközlekedés) is igénybe vehető.
A kedvezmény csak menetjegyre szól, helyköz busz kiegészítő jegyet, gyorsvonati pótjegyet, IC hely- és pótjegyet (ha van) teljes áron kell megvenni.
(Nem „törvény szerint”, hanem kormányrendelet szerint. A 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről tartalmazza a vonatkozó rendelkezéseket.)
2/3 anonim válasza:
En is igy vagyok szentes - debrecen vonalon. Szajolba kellene atszallni de szentesi vonatot nem varja be a Zahonyi. Igy szolnokra kell bemenni es az ic t elerem ami 30p mulva indul.
3/3 anonim válasza:
Átszállhatsz nyugodtan. Esetleg ha az ellenőr kötözködik, megmutathatod neki a másik járatra szóló jegyet amivel megkezdted/befejezed az utazást. Vagy ha végig vonattal mész, lehet venni kombinált jegyet, ami végig szól a teljes úton, a két (vagy több) távolságot összeadják. Így lehet, hogy olcsóbb is a jegy, mert nem megtörik, hanem a teljes útra egyben számolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!