Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi fontosabb, sebesség vagy a...

Mi fontosabb, sebesség vagy a spórolás?

Figyelt kérdés
Sajnos mivel munkahelyemre macerás a buszközlekedés, így inkább kocsival járok. Csak ezek az utak havi 1300-1400km-t tesznek ki. Autóm pedig egy régi 1.6-os benzines, és 7 liter alá alig tudom vinni a fogyasztást. Városok közt 90-100, lakott területen 55km/órával megyek. Így ha 600Forintos benzinnel számolok, akkor egy hosszabb hónapban 58800Ft, amit havi szinten eltankolok. Megfigyelhető az utakon,hogy rohannak az emberek, főúton autopálya tempó, lámpánál is megy a gyorsulgatás, pedig én is igyelszem minnél előbb elérni az 55-öt. Ha én is hasonlóan nyomnám neki, akkor simán 1 literre többet megetetnék a kocsival. Ami így plusz 8400Ft. Most lehet valakinek ez nem sok, én azért másra is eltudom költeni ezt a pénzt, ráadásul ha éves szinten nézem, akkor ez durván 1,5 havi utiköltségem.
2023. nov. 18. 07:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azt is hozzátenném, hogy ahhoz azért elég masszív városi használat kell, hogy a 7 literes fogyasztásból 8 legyen, mert leginkább ott megy el a többlet.

Az 1.6-os benzineseknek pont hogy a 90-120 közötti, főút-autóút tempó ami kényelmes. Ha 100 helyett 80-al vagy 110-el mész vagy 55 helyett 45-el vagy 65-el az nem igazán jelent eltérést. Legfeljebb 1-2 tizedet.

2023. nov. 18. 10:55
 12/16 A kérdező kommentje:

#11 Vegyesben eszik ennyit! Mondjuk ha "vitorlázom" 90-el, akkor a pillanatnyi fogyasztás ilyen 6,5 liter, de amint gyorsítok egyből 8-9-et mutat.

De a kérdés továbbra is az, hogy megéri havi többezret kiadni, pár perc előnyért? Mert a szavazás alapján mindenki takarékosan vezet.

2023. nov. 18. 11:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Nyilván ha adagolod a benzint akkor meg fog nőni a pillanatnyi fogyasztás, ez nem atomfizika. A többit leírtam, van akinek megéri az a pár ezer.
2023. nov. 18. 11:18
 14/16 anonim ***** válasza:
Tudod minek a hiányáért panaszolnak többet az emberek, mint a pénz hiánya miatt? Az IDŐ hiánya miatt. Az idő pénz, még az átlagembernek is. Oké, nem az az 5 perc időnyereség számít, de van aki több időt tud nyerni, ha halad, azt főzésre, gyerekekre, asszonyra, más dolgokra tudja szánni. Én is minden nap munkába autóval járok. Jelentősen drágább, mint busszal lenne. De autóval 20 perc, busszal plusz a séta 1 óra. Ráadásul busszal megfagyok, megázok, nem tudok bevásárolni munka után, stb. Naponta 1 óra 20 percet nyerek autóval, ez nekem kb 15 ezer ft többlet üzemanyagban havonta, plusz még ennyi az amortizáció, mert az autót koptatom minden nap. Nekem megéri, délután rengeteg időm marad a páromra, otthoni munkákra, olvasásra, pihenésre, stb.
2023. nov. 18. 13:37
 15/16 anonim ***** válasza:
23%
Két fajta ember van. Az egyik teljesen lesz@rja mennyit eszik köbcentitől függetlenül. A másik meg már kétezernél elvált és már negyvennél ötödikben van. Ja és ha egy féldecivel kevesebb fogyasztást tud kihozni, akkor kimegy a garázsba rárántani.
2023. nov. 18. 13:46
 16/16 A kérdező kommentje:
#14 Mint írtam, én is azért járok kocsival, mert macerás busszal menni, és talán rosszul fogalmaztam, mert ez alatt azt is értettem, hogy 2 busszal kellene menni, és cirka 1,5 óra lenne az út, szemben a kocsi 30 percével, és én is családos vagyok. Persze a fenti összegből valamennyit térít a cég, de azért nekem is hozzá kell tenni, és ha csak 1 liter plusz fogyasztás 100km-en, vagyis 8 ezer egy hónapban, azt is az ikerfiaim elől veszem el, éves szintem nézve meg mondjuk kijön belőle a család karácsonyi ajádéka. A kérdés pedig ezen felül fogalmazódott, hogy sok autóst látni az utakon, aki nyomja neki reggel munkába menet, ezzel pedig még plusz kiadást generál magának, és sokat nem nyer időben, plusz még persze belefuthat a trafiba is. 5-10 perccel előbbi indulás meg nem egy olyan dolog, amit ne lehetne megtenni.
2023. nov. 18. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!