Télen kerékpárral megindulni hosszú útra?
Réteges öltözködés, lehetőleg sál, vagy egyéb anyag a szád és orrod elé (ha mínusz fokokban mész, különben pillanatok alatt torokgyulladásod lesz), és melegíts be, mielőtt elindulsz.
Esetleg cseréld ki a gumiköpenyt mély hóban, és kicsit laposabb kerékkel indulj útnak, a jobb tapadás érdekében :) Egyébként nyugodtan. De tényleg a legfontosabb, hogy rétegesen, de semmiképpen sem vastag pufikabát. Egy vastag thermopulcsi, és kívülre valami, ami véd a széltől. (széldzseki, hasonló)
Nagyon sok edzéssel indulj csak el, de meg merem kockáztatni (ha esetleg egyébként nem edzettél semmit) hogy ekkora távra idén el se indulj. Én nyáron csináltam egyszer egy budapest-szolnok utat, és, dacára hogy edzésben voltam, azért éreztem a távolságot, majdnem 10 óra volt az a 100 km-es táv. Szóval én a helyedben nem kockáztatnék meg ekkora utat, pláne télen. egy olyan 5-10 kmes távot csinálj meg három fordulóból, és ha utána úgy érzed, hogy még gond nélkül mennél tovább, hajrá, de szerintem nem fogod úgy érezni.
Persze ha rendszeresen futsz, és rendben van az izomzatod, és a fizikumod, akkor esetleg, de egyébként én nem csinálnám meg a helyedben. Félúton, pláne télen kidőlni, úgy, hogy esetleg csak pár óra múlva tud odaérni valaki kocsival, meglehetősen veszélyes. Arról nem is beszélve, hogyha gyakorlatlan vagy, és esetleg ne adj isten, de elesel, mire valakinek feltűnik, lazán megfagyhatsz télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!