Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Emelkedhet egy autó értéke,...

Emelkedhet egy autó értéke, ha szerepel egy filmben?

Figyelt kérdés

Egy viszonylag ritka autó birtokosa vagyok (tudomásom szerint kevesebb, mint 10 ilyen van az országban), és megkeresett egy hazai filmstúdió, hogy egy jövőre készülő filmben néhány jelenetben szerepeltetnék az autóm. Gázsi nem jár érte, szóval totál ingyen kellene adnom az autót, de azt mondják, hogy a szerep miatt majd többet fog érni a használtpiacon.

Na most azt elhiszem, hogy például a halálos iramban széria miatt megugrott a suprák, skyline-ok ára, de egy kis költségvetésü magyar produkció mennyire növelné az én autóm értékét?

2023. okt. 20. 16:16
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
59%
#20 én több kurrrrvaritka autó tulajdonosa vagyok, de nem kérkedek velük hogy mik ezek, és nem adnám filmhez csak rendes pénzért.
2023. okt. 21. 18:23
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg rohadt ritka autó. Volt egy '96-os dízel Corollánk, hatévesen vettük. Amikor '11-ben jogsit szereztem, apám mondta, hogy csak ne a jobb oldalát törjem, mert az még szép, és drágább lenne a karosszériás, mint amennyit az autó ér. Évekkel később egy belga cég vásárolta fel és hajóztatta Afrikába. De gyerekek, amíg megvolt, hát abból a fazonból, ötajtós változatban egyike volt kettőnek a környező három megyében, és az egyetlen dízel. RITKA AUTÓ!!! :D :D :D (Viccelek persze, mondjuk imádtam és ma is visszasírom.)
2023. okt. 21. 18:26
 23/31 veterán vas ***** válasza:

Nekünk is volt -anno- egy ritkaságunk.

Egyszer egy 50-es években játszódó filmhez kerestek korhű autót, és a miénkre esett a választás. Akkoriban összesen három darab(3)! volt az országban ebből a tipusból.

Apukámnak tetszett az ötlet, de csak azzal a feltétellel, hogy Ő vezet.

Viszont a gyártásvezető ragaszkodott, hogy a főszereplő személyesen........így nem jött létre az üzelt, és nem maradt meg mozgóképen az öreg jármű az utókornak.

A sors fintora, hogy pár hónappal később megvették az autót, az új tulaj egy héten belül rommá törte, és sosem épült újjá.

2023. okt. 21. 19:16
 24/31 anonim ***** válasza:
Egy ritka autó értéke emelkedhet. Ilyen példa az Aston Martin és DeLorean stb. De ezek sok-sok dolláros költségvetésű filmek. Ezeknél szerintem a kocsit megvették/ bérelték jó drágán. Egy olyan filmstúdió kevésbé fog befutni annyira hogy az árában meglátszódjon, amelyiknek annyira kicsi a költségvetése, hogy ingyen akarják szerepeltetni.
2023. okt. 22. 03:28
 25/31 veterán vas ***** válasza:
66%

#24.

Lehet hogy van ott pénz, csak próbálnak spórolni.

Hátha valaki így is beleugrik..........

2023. okt. 22. 11:21
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
#25 Biztos vagyok benne, hogy ez a helyzet. Ha egy kis, független stúdió lenne, és rászorulnának az adományra, akkor a szívességért cserébe mindenét körbenyalnák a lehetőségekhez mérten az autó tulajának. A leírás alapján inkább a garasoskodás megy, de azon sem lepődnék meg, ha azért akarnák ingyen, mert így a költségvetés erre szánt részét egyből zsebre is tehetné valaki.
2023. okt. 22. 11:53
 27/31 anonim ***** válasza:
Jah.. amúgy képzeld el a szitut, odaviszed ingyen, saját költségre, majd a hazaúton megállsz egy pirosnál, és valaki picsánveri a kocsit... megérte, nem?
2023. okt. 22. 13:18
 28/31 anonim ***** válasza:

#27!

Ehhez nem kell filmforgatás, mert bárhol, bármikor megeshet hogy beléd csattannak.

Ha így gondolkodsz, akkor sose hozd ki az autót a garázsból. 😊

2023. okt. 22. 14:33
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
#28 mindkét variáció bosszantó, de más amikor a saját célodból viszed ki, és más amikor valaki más miatt mert ő azt akarja.. utóbbi bosszantóbb..
2023. okt. 22. 15:16
 30/31 A kérdező kommentje:

Nem verik olyan könnyen picsán a pirosnál, mert kizárólag csak traileren szállítom :D Angol papíros, jobbkormányos RR Silver Cloud 1958. De amúgysem vinném lábon papírokkal sem, mert minden egyes futott kilométer után csökken az értéke.

Épp most válaszoltam a producernek, hogy nem lesz üzlet. Köszönöm a válaszokat!

2023. okt. 22. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!