Mennyi idő múlva kapok sms/email-t, hogy bekerültem a rendszerbe online jogosítvány ügyintézés esetén?
#2 Én úgy tudom, hogy ilyen nincs, legalábbis tavaly júniusban még nem volt. Vizsgán mondták, hogy legfeljebb három munkanap, mire bekerül a felhőbe, három nap után felhívtam a sulit, mikor kapom meg az igazolást, amivel mehetek a kormányablakba, és kiröhögtek, hogy már másnap mehettem volna. De erről semmi értesítés. Csak amikor bemész a kormányablakba, akkor látnak a rendszerbe, és ott kapsz egy A4-es papírt. (Aminek persze nem kell nálad lennie január óta, de nem automatikus az igénylés.)
Teljesen online akkor tudod intézni, ha van a rendszerben három évnél fiatalabbi igazolványképed, akkor ügyfélkapun keresztül el tudod intézni az egészet.
Én májusban igényeltem ügyfélkapun,(nem volt automatikus igénylés beállítva) fél óra múlva már jött SMS és e-mail is, hogy onnantól vezethetek. Viszont nekem csak kategóriabővítés volt, és a meglévő jogsimat 2 éve hosszabítattam. Pénteken délután vizsgáztam, és kedden reggel indítttam el az új jogsi igénylésemet.
Automatikus okmánykiállításhoz kell előre nyilatkozni, ezen felül is ha nincs a rendszerben 3 évnél nem régebbi fényképed, és aláírásod, akkor hiába is várod, hogy a vizsgádat követően automatikuisan megcsinálják a jogsidat.
Fotófeltöltés meg valamilyen videókapcsolaton lehetséges. Pont ma kaptam e-mail-t, hogy lejár a kocsim műszakija, és elég hosszú tájákoztatót írtak ezzel kapcsolatban is utána.
Én kormányablakban intéztem teljesen, nem online, de kb. fél óra volt. Végeztem, elindultam dolgozni, még nem értem be, de már jött az sms.
Viszont ha bent voltál személyesen, kapnod kellett egy a/4-es papírkát is, hogy igénylés elindítva. Azon is rajta kell lennie, hogy X dátumig (egy hónap amúgy) vezetésre jogosít.
Egyébként iszonyú gyorsak, hétfőn intéztem, csüt délben már jött az sms, hogy mehetek a jogsiért (nem kértem postázást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!