A férjem alkarját a két hete műtötték, mert egy balesetben eltörött. Jelenleg is gipszben van, váltól is alig tudja mozgatni. Hiába táppénzen van, tegnap óta már bement dolgozni, mert a főnöke nem tudja pótolni. Napi kb 15 kilométert vezet városban, úgy, hogy csak a a bal kezét tudja használni, és úgy vezet. Ráadásul manuális autónk van, tehát ha sebességet vált, akkor addig el kell engedje a kormányt is. Mennyire biztonságos ez egy rutinos sofőrnek? Gondolom meg is büntethetik érte...
Semennyire nem biztonságos, hiszen nem tud gyorsan reagálni, ha bármi történik, mivel nem tud egyszerre váltani, kormányozni, meg eleve nem tudja stabilan tartani a kormányt.
Miért nem megy máshogy a munkahelyére?
2023. okt. 19. 10:57
3/11 anonim válasza:
Tömegközlekedéssel nem tudna bemenni? Vagy oldja meg a főnöke, ha már annyira nélkülözhetetlen! Küldjön érte valakit, vagy fizesse a taxit!
2023. okt. 19. 10:59
4/11 anonim válasza:
Ha kanyarodáskor elengedi a kormányt, akkor az visszaáll egyenesbe, és a kocsi belemegy a másik sávban haladóba.
Egyszer, valami nagy probléma esetén még megkockáztatnám, lassan haladva, de napi szinten semmiképpen se.
2023. okt. 19. 11:09
5/11 anonim válasza:
1. Manuális váltóval ez egész biztosan tilos és veszélyes. Megbüntethetik érte. Ha balesetet szenved nem fizet a biztosító és felelőtlen is.
2. Nekem is műtötték a bal kezemet, csak egy fémlapot vettek ki, nincs gipszben, de nem terhelhetem. Automata váltós autóm van. Tegnap elgurultam a boltig. Nem éreztem biztonságosnak, főleg kanyarodásnál és parkolásnál. Biztos nem vezetnék így napi 15 kmt városban.
3. Az hogy a főnök nem tudja pótolni az az ő baja
4. Ha mindenképp megy menjen máshogy
2023. okt. 19. 11:12
6/11 anonim válasza:
Veszélyes. Nem tud időben reagálni.
A kresz is tiltja:
4. § (1) Járművet az vezethet, aki
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van
2023. okt. 19. 11:26
7/11 anonim válasza:
Ha a bal keze az a kéz, veszélyes. Nem kockáztatnám. Én is egy kezet tartok a kormányon általában, motoron is, de ott a másik, ha szükség lenne rá. Úgy biztos nem indulnék el, hogy az egyiket fixen nem tudom használni.
2023. okt. 19. 11:39
8/11 anonim válasza:
Bal kézzel szerintem nagyon veszélyes, automatával még elmenne, én is többnyire csak ballal fogom a kormányt, de úgy váltani azért húzós.
2023. okt. 19. 12:45
9/11 anonim válasza:
Jogosítványt kellene elvenni egy életre az ilyen idiótáktól...
2023. okt. 19. 13:00
10/11 anonim válasza:
Semennyire nem biztonságos és kifejezetten balesetveszélyes is. Persze, az idő nagy részében mindenki egy kézzel tartja a kormányt, vagy akár a váltást is megoldja, de azért akkor is szembejön egy csomó helyzet ahol két kézzel kell a kormányhoz kapni és/vagy váltani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!