Mit jelent a mostanság a kamionokon tömegesen látható "Angles morts" feliratú matrica?
Halott látószögek franciául.
Franciaországban kötelező.
"egy laikusnak mégis honnan a francból kellene tudni ilyeneket"
Oktatják onnan. +Alap logika
"azért van 6 db tükör a kamionon hogy nézze is a birka kamionsofőr, és így igazából nincs is holttér"
Belátsz a pótkocsi mögé a tükörrel? Egy mezei furgonba sem látsz be a raktér mögé
pont ez volt a mondandó lényege, hogy teljesen felesleges a matrica mert a hétvégi vezetők úgysem értik
lásd a kérdezőt élő példának
#6 5-ös vagyok , 10 éve kamionozok szóval nem kell nekem itt magyarázkodni haver. Holttérről volt szó, az hogy mi van a pót mögött ki a francot érdekel? Előrefelé mész, vagy oldalra ált, és ott van elvileg holttér, amit a tükrök nagyon jól kiküszöbölnek... tolatásnál meg ha nem vagy biztos hogy van-e valami/valaki mögötted, akkor felemeled a feneked kimászol a fülkéből és megnézed.
És én abszolút nem hibáztatom az autósokat, alapból a KRESZ-ben nincs semmi kitérés erre, és szerintem te sem tudod hogy hogyan kell egy motorkerékpáron a lánc lógását állítani, csak hogy mondjak valami hülye példát. Azért mert te tudod, örülj magadnak ülj le simizd meg a fejed egyél egy túrórudit és kapcsold le az internetet mára elég volt :)
"És én abszolút nem hibáztatom az autósokat, alapból a KRESZ-ben nincs semmi kitérés erre"
A holttérre? Melyik tombolán nyerted a jogosítványod te egybites?
már hogy a p**ába ne lenne benne az oktatásban a holttér? az egyik vezető bukás indok a forgalmi vizsgán
engem még azért is lebaszott az oktató mert huzamosabb ideig a kamion mellett tartózkodtam tanuló koromban (párhuzamos közlekedés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!