Forgalmit és a jogosítványt ti egy helyen tartjátok?
Forgalmi: az autóban van állandóan, mert az autóhoz tartozik és többen is vezetjük.
Jogosítvány: a pénztárcában, mert az a személyhez kötődik.
Nem. A forgalmi mindig az autóban van, mert az az adott autóhoz tartozik.
A jogsi mindig nálam van, ha esetleg más autót is kellene vezetnem.
Ettől még vannak iratok, amiket együtt tartok (személyi, lakcímkártya, jogsi trió), de még soha nem hagytam el iratot.
Nem. A jogosítványom ott van, ahol a személyi és lakcímkártya a tárcámban. Meg az kellhet bármikor, akár akkor is, ha nem a saját autómat vezetem. Forgalmi a táskában.
Forgalmit viszont nem szoktam az autóban hagyni. Nekem még így tanították. Ha már ellopják, akkor ne legyen olyan egyszerű dolguk, hogy ott van nekik a forgalmi is :D
Törzskönyv nélkül nem tudja eladni, az meg értelemszerűen nincs a kocsiban.
Ha a rendőr megállítja, akkor a rendszámból már tudja, hogy lopott.
Persze, ha a cascónak ez a feltétele, hogy be kell mutatni a forgalmit, akkor valóban nem szabad benne tartani.
Forgalmi kesztyűtartóban, kivéve, ha külföldön vagyok, akkor beteszem a hotelszéfbe. Motor forgalmija a motoros kabátom belső zsebében.
Jogsi meg az irataim között, a személyim-lakcímkártyám mellett, de az is csak minimális baj, ha ezt mind elhagyom, mert otthon más helyen van útlevelem, szóval olyan nincs, hogy semmilyen okmányom ne legyen, és születési anyakönyvi kivonatot kelljen keresnem a pótláshoz.
Tavaly még ketten vezettünk a családban, két autót felváltva, úgyhogy a forgalmi mindig az autóban van. Az utánfutóé meg abban, amelyiken vonóhorog van. A két autó megmaradt, és a szokás is, hogy benne tartjuk a forgalmit.
A jogosítvány meg az összes rendszeresen használt igazolványommal és bankkártyámmal együtt egy tartóban lapul. Amit a táskámban hordok, ha van nálam táska, ha nincs, akkor meg zsebben.
Még soha nem hagytam el, mert nem teszem le sehol idegen helyen. Csak nagy ritkán itthon marad, de inkább még csak olyankor volt erre példa, ha csak a városban autóztam 1-2 km-t.
Ilyesmi, a kínai boltban veszem pár százasért, és úgy másfél-két évet bír egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!