Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit kaphatok jogosítvány...

Mit kaphatok jogosítvány nélküli vezetésért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném tudni milyen büntetésre számíthatok ha jogosítvány nélkül vezettem.(pénzbuntetes ,közmunka ,esetleg felfüggesztett . Büntetlen előéletű vagyok

2023. szept. 29. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
3 évig terjedő szabadságvesztés, hat számjegyű bírság.
2023. szept. 29. 11:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Eltiltás alatt vezettél vagy soha nem volt jogsid?
2023. szept. 29. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sok tényezőtől függ:

-voltál-e már büntetve

-csak úgy random megállítottak vagy balesetet is okoztál

-józanul vezettél vagy drog- illetve alkohol hatása alatt

A legjobb eset egy pár tízezres bírság a legrosszabb 3 év börtön.

2023. szept. 29. 12:19
 4/6 A kérdező kommentje:

#2-nek :

Nem volt soha jogsim

Nem voltam ittas állapotban

És balesetet sem okoztam

Csak megállitottak

Előtte nem voltam büntetve

2023. szept. 29. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az engedély nélküli vezetés 2021. május 14-től a szabálysértési elzárással is büntethető közlekedési szabálysértések közé tartozik. A szabálysértési elzárás legrövidebb tartama egy nap, leghosszabb tartama hatvan nap.

Első alkalommal nem szokták alkalmazni a szabálysértési elzárást; nálad sem tették, hiszen akkor a helyszínen őrizetbe vettek volna.

A pénzbírság kötelezően alkalmazandó összegét nem határozza meg jogszabály, igen tág tartományban állapítható meg: hatezerötszáz forinttól négyszázezer forintig terjedhet.

Lehet, hogy vezetői engedély nélkülinél furcsán hangzik, de mód van rá, és szoktak is alkalmazni adott időtartamra szóló vezetéstől eltiltást.

Egyrészt, az eltiltás időtartama alatt nem lehet vezetői engedély szerzéséhez még elméleti vizsgát sem tenni, mert az eltiltott az eltiltás időtartama alatt nem felel meg a közlekedésbiztonsági feltételnek.

A másik már ütősebb, a pénzbírságot könnyen kifizetőnél is erős a visszatartó ereje: aki az eltiltás alatt vezet, szintén 2021. május 14-től, bűncselekményt követ el, és legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2023. szept. 29. 18:19
 6/6 Sanker ***** válasza:

A pénzbírságnak és felfüggesztettnek nincs visszatartó ereje, aki egyszer megteszi, az megteszi máskor is. Szigorítani és büntetni kell keményen.

Azt mondjuk nem értem, ha büntetlen akkor miért csinál ilyet, miközben tudja, hogy ezért megbüntetik?

2023. okt. 2. 19:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!