Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Közforgalom elől el nem zárt...

Közforgalom elől el nem zárt magánút feloldja a megállni tilos tábla tilalmát?

Figyelt kérdés
És ha elzárják az utat - pl. úszókapuval -, akkor mi lesz a felállás?
2023. szept. 24. 14:20
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszodat.

A bal alsó részt vette meg a Mr. Pénz Nem Számít építkezési vállalkozó. Két hét alatt legyalulták a területet; ide építik fel a referenciamunkájukat. Társasház. Ők akarják a kaput. Én már mondtam - üdv. a 48-ból - hogy ez gázos lenne mentő és tűzoltó szempontjából. Nem írom alá.

Megnéztem a tulajdoni lapot, művelés alól kivett terület az a bizonyos út. (kocsibeálló)

Ami még aggályos...itt eredetileg minden ingatlanhoz 2/8 út tartozott. Az egyik ingatlant úgy adta el anno a tulaj, hogy a 2/8 utat (kocsibeállót) nem adta el hozzá. Ő volt az, aki később megörökölte a bal alsó placcot - amit most megvettek - és a vállalkozó kéri a 4/8 "utat" is. Most kéne lemondanunk az elővásárlási jogunkról. Nem aggályos ez a másik 3 tulaj számára? Most csak úszókapu, holnapután fűtőszál az útba, aztán aranyozott kandeláberek (sarkítottam...)

Az utat takaríthatják 4/8 arányban, meg egy majdani szükséges felújítást is fizethetnek ilyen arányban, de kényszeríthetnek ránk olyasmit (akármit/bármit) a többségi szavazati jogukkal, amit adott helyzetben anyagilag nem tudunk vállalni?

2023. szept. 25. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!