Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi értelme a kétsávos körforga...

Mi értelme a kétsávos körforgalomnak?

Figyelt kérdés
Hogyha bemész akkor a külső sávba kell menni, így mi értelme hogy van egy belső is?
2023. szept. 9. 17:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10 Érdekes, Szolnokon volt (rég nem jártam arra, lehet, azóta befestették) olyan körforgalom, amiben semmi felfestés sem volt, de kétsávos, mert alkalmas volt a párhuzamos közlekedésre. Volt néhány hülye, aki a belsőből sorolt ki, de amíg ott éltem 4 évet, egyszer nem volt benne baleset.
2023. szept. 9. 20:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Ebből is van két féle, az egyik ahol muszaj bemenned a szelső sávba de onnan kivosz a másik meg ami egy szaggatott vonal van körbe és kész, bemész a közepére csak keringsz körbe körbe no ezt nemértem, hogy ennek mi értelme, mert ha bemész a közepére és kivisz az ok de a masiknak mi értelme ?
2023. szept. 9. 23:26
 13/20 anonim ***** válasza:
39%

#12 Mert neked kéne a kijáratod előtti kijárat után kisorolni. Így segíted mások körforgalomba behajtását. Az lenne a logika, hogy ha nem az elsőn (körforgalom méretétől és kijáratok számától függően másodikon) hajtasz ki, akkor behajtás után behúzol a belsőbe, és kihajtás előtt kisorolsz.

Azért nem tudják az emberek használni, mert egyszerre kormányozni, indexelni és tükörbe-holttérbe nézni nem sokan tudnak, hiába van jogosítványuk.

2023. szept. 10. 02:49
 14/20 anonim ***** válasza:
46%

10-es, akkor te is csak a bunkók táborát erősíted, akik miatt csinos torlódások tudnak időről időre kialakulni annál a körforgalomnál. Én többnyire 2-3 kijáratnyit megyek benne, hetente többször használom és hosszú évek alatt két necces esetem volt csak, mindkettőnél egy-egy külső sávban végignyomuló paraszt igyekezett megakadályozni a sávváltásomat a választott kijáratom előtt.

Szóval, nem, kétsávos körforgalomban nem megyünk többet a kulsoben , mint egyetlen egy kijárat, különben semmi, de semmi értelme az egésznek és egy csomó kapacitást elpazarlunk. Ezt kell megérteni.

2023. szept. 10. 07:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem erősítem a bunkók táborát, csak épp nem fogom széttörni a kocsimat azért, mert valakinek így kényelmesebb. Engem ott már tolt le kamion a belsőből. Azt ugye tudod, hogy a sávváltásnál nincs elsőbbséged? Nem érdekel senkit, hogy mit pattogsz a belsőben, neked ott a helyed, amíg valaki ki nem enged. Erről szól a kresz, ugye? Ha neked lenne igazad, akkor mindenkinek a belsőbe kellene mennie kötelezően ha nem megy ki az első kijáraton, de ugyebár ennek ellenkezőjét semmilyen szabály nem tiltja. Ergó ha te belerongyolsz valakibe a külsőben, te leszek a hibás.

Pontosan ezért léteznek a turbó körforgalmak, ahol szabályosan lehet azt csinálni amit te szeretnél.

Egyébként pedig az M5-ösnél csak a bejövő 2 sáv utal arra, hogy valamikor dupla sávos körforgalom volt ott. Valójában se tábla, és már felfestés se jelzi. Ergó az egy egysávos körforgalom.

Azt kell megértened, hogy a közlekedés nem szokásokról szól, hanem a szárazon leírt szabályokról, így amit te leírtál, nem, nem állja meg a helyét.

2023. szept. 10. 08:46
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem kifejezetten jól lehet használni a körforgalmakat Magyarországon, és nem szokott probléma lenni, csak ugye magyar mentalitás, hogy “hülye vidéki magyar paraszt” blablabla.
2023. szept. 10. 12:03
 17/20 anonim ***** válasza:

Nyugi, angliában találkoztunk jópár 4 sávossal is..

Ott, ha tudod hogy a 3. kijáraton kell kimenned, akkor a 3. sávba mész be behajtáskor.. és az a sáv a 3. kijáraton kivezet..

2023. szept. 10. 22:09
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
#17, na, de ha a 3. sávból is ki tudsz hajtani (sőt, ha több mint két sáv van) akkor az nem szimpla többsávos körforgalom, hanem spirális, vagy turbó.
2023. szept. 10. 22:53
 19/20 anonim válasza:

"Szerintem jó hogy van, bár sokan nem értik hogyan kell használni, ez a probléma. Balesetek is szoktak lenni miatta"

Végülis igazad van. Az emberek többségét összezavarja, nem tudja használni, balesetveszélyes is, de azért jó hogy van. Unatkoznának a mentősök meg a karosszériások.

jan. 8. 21:56
 20/20 anonim ***** válasza:
#19 Akinek egy turbóforgalom komoly fejtörés okoz, az nyugodj meg, ha nem lenne, máshol koccanna.
jan. 8. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!